Kuva: Shutterstock

Vahvistakaa suhdettanne arjen keskellä - tavat, jotka kannattaa ottaa haltuun

24.01.2018 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pienillä teoilla on suhteen kannalta suuri merkitys.

Kestävä ja onnellinen parisuhde ei ole itsestäänselvyys. Se vaatii töitä ja sitoutumista, suhteen molemmilta osapuolilta.

Etenkin arjessa kannattaa panostaa pieniin tekoisin, sillä usein ne ovat niitä kaikkein suurimpia lopputulosta ajatellaan.

Jos siis haluat tehdä suhteestasi kestävämmän kuuntele, ole läsnä ja keskity hyvään.

1. Puhukaa toisillenne päivittäin. Vaikka ei olisi sen suurempaa keskustelunaihetta, puhukaa siitä miten päivänne on sujunut. Hyvät keskustelutaidot lujittavat suhdetta ja auttavat pariskuntia keskustelemaan kaikesta, myös niistä vaikeista asioista.

2. Näyttäkää toisillenne miten paljon oikeasti välitätte. Älkää vain sanoko sitä, tehkää myös sellaisia asioista, jotka puhuvat sen puolesta, että toinen on tärkeä.

3. Puhukaa tärkeistä asioista. Avatkaa toisillenne sydämenne ja kertokaa huolenne, murheenne ja pelkonne. Älkää pelätkö puhua mistään. Avoimuus on onnellisen suhteen avain.

4. Älkää unohtako seksiä. Pitäkää huoli siitä, että liekki pysyy yllä. Jos seksi arkipäiväistyy, tai jopa unohtuu, pyrkikää korjaamaan sitä. Kokeilkaa uusia juttuja ja kertokaa mitä haluaisitte kokeilla.

5. Olkaa leikkisiä. Hassutelkaa ja naurakaa yhdessä. Maailmassa on paljon pahaa ja surullista, siksi on tärkeää välillä leikitellä oman rakkaan kanssa.

6. Olkaa romanttisia aina silloin, kun siihen on mahdollisuus. Älkää antako romantiikan hiipua, vaan tehkää edes niitä pieniä tekoja säännöllisesti.

7. Sopikaa riitanne ja puhukaa niistä. Älkää vain syytelkö toisianne, vaan yrittäkää aina etsiä ratkaisuja ongelmiin.

8. Yrittäkää joka päivä oppia tuntemaan toisenne vieläkin paremmin. Avatkaa sydäntänne päivä päivältä enemmän, olkaa haavoittuvaisia ja rehellisiä.

9. Käykää treffeillä ja panostakaa siihen, että teillä todella on yhteistä aikaa arjen kiireiden keskellä.

10. Olkaa valmiita tekemään juttuja, joita toinen rakastaa. On tärkeää, että suhteessa tehdään kompromisseja. Jos toinen on aina se, joka joustaa, ei suhteella ole tulevaisuutta.

11. Muista, että jokaisessa suhteessa on myös huonot hetkensä. Tärkeää on kuitenkin silloin ymmärtää se, mistä se johtuu ja yrittää korjata tilanne.

12. Anna aina anteeksi, kun toinen pyytää. Parisuhteessa ei kannata kantaa kaunaa, se vain tuhoaa suhteen. Opetelkaa siis pyytämään ja antamaan anteeksi.

Lue myös: Onko "peilaaminen" osa parisuhdettanne? Katso mistä on kyse ja miten se voi auttaa liittoanne

Lue myös: Yksinkertaiset teot, joilla suhteesta saa kestävämmän - toteutuvatko omassa liitossasi?

Lue myös: Rakastaako hän sinua todella? Merkit, joita kannattaa tarkkailla

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat