Kuva: Shutterstock

Onko aika vaihtaa parempaan? 3 merkkiä siitä, ettet tunne oloasi turvalliseksi kumppanisi seurassa

06.02.2018 20:25 - Senja Rapila

Sinun tunteitasi fyysisten rajojen suhteen tulisi aina kunnioittaa - olipa kyse ensitreffeistä tai parisuhteesta.

Jokainen ansaitsee parisuhteen, jossa kunnioitus on molemminpuolista. Terveessä suhteessa molemmat osapuolet tekevät toisistaan vahvempia, ei päin vastoin. Jos parisuhteessa alkaa huomata pieniä merkkejä ja ahdistuksen tunnetta, voi se kieliä siitä, että ei tunne enää oloaan täysin mukavaksi tai turvalliseksi oman kumppaninsa seurassa ja parisuhteessaan.

Jos tunnistat nämä merkit suhteestasi, voi se kertoa epämukavuudesta ja turvattomuuden tunteesta suhteessanne. Voit katsoa Elite Daily -julkaisun listaamat merkit alapuolelta.

1. Olet ahdistunut

Kihelmöivällä ihastuksen tunteella ja lamauttavalla ahdistuksella on eroa. Kuuntele kroppaasi ja huomioi epämukavat tunteet ja merkit, jotka kertovat sinun turvattomasta ja ahdistuneesta olostasi. Muista kuunnella kroppaasi; se kertoo kaiken, mitä sinun pitää tietää.  

2. Puhelin on ykkösprioriteetti

Jos henkilö, jonka kanssa olet, on paljon keskittyneempi puhelimeensa kuin sinuun, tarkoittaa se sitä, ettei hän kiinnitä huomiota sinuun. Jos kumppanisi ei kiinnitä sinuun huomiota, sitä epätodennäköisemmin hän kuuntelee sinua, jos kerrot huonosta olostasi.

Jos puolestaan sinä hautaat pääsi puhelimeen, voi se olla keino vältellä kommunikointia tai jonkun tilanteen käsittelyä. Jos käytät puhelintasi suojamuurina kumppaniltasi, tai passiivisena tapana tuoda etäisyyttä välillenne, voi se tarkoitaa sitä, että hän tekee jotain mikä tekee olosi turvattomaksi tai epämukavaksi.

Et välttämättä tunnista tätä oloa, mutta jos epäilet kumppanisi aiheuttavan sinulle ahdistusta, seuraa reaktioitasi löytääksesi vastauksen siihen, minkä vuoksi ahdistut.

3. Sinun fyysisiä rajojasi ei kunnioiteta

Sinun tunteitasi fyysisten rajojen suhteen tulisi aina kunnioittaa - olipa kyse ensitreffeistä tai parisuhteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse harrastaa seksiä tai olla fyysisessä kontaktissa, mikäli et tunne oloasi mukavaksi sen suhteen.

Jos sinusta tuntuu vaikealta asettaa kumppanillesi rajoja, voi se johtua siitä että ajattelet, ettei kumppanisi kunnioita niitä. Se voi johtaa jostain mitä hän on ehkä tehnyt sinulle aiemmin, tai toisesta kokemuksesta jonka olet kokenut, mutta mitä vertaat nyt kumppaniisi.

Jos tunnet olosi epämukavaksi esimerkiksi fyysisten rajojen rikkomisen suhteen, eikä kumppanisi kuuntele sinua, on luonnollista tuntea olonsa ahdistuneeksi. Silloin kannattaa suosiolla päästää irti suhteesta; maailmassa on paljon ihmisiä, jotka osaavat kuunnella myös sinun tunteitasi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Vastarakastunut huomio: Kysy itseltäsi 5 tärkeää kysymystä ennen vakavaan suhteeseen ryhtymistä

Lue myös: Teko, joka kuuluu onnellisten pariskuntien elämään viikoittain - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Naiset kertoivat kumppaninsa ärsyttävimmän piirteen - kuulostaako tutulta?

Kilpailut

Uusimmat