Kuva: Shutterstock

Tunnetko olosi yksinäiseksi eron jälkeen? 6 neuvon avulla helpotat oloasi välittömästi

27.02.2018 23:15 - Senja Rapila

Yksinäisyyden kierteestä pois pääseminen voi vaatia aikaa ja vaivaa.

Eron jälkeen uuteen arkeen tottuminen voi olla vaikeaa. Sen vuoksi Elite Daily -sivusto on listannut erilaisia vinkkejä, joiden avulla yksin olemiseen voi tottua helpommin. Voit lukea vinkit alapuolelta.

1. Pidä mielesi kiireisenä

Keksi itsellesi joku projekti, joka pitää mielesi kiireisenä. Sen avulla et jää pohtimaan liikaa mielesi sopukoita.  Asiantuntija vinkkaa, että esimerkiksi vaatekaapin siivoaminen, huoneen maalaaminen tai rakentelu voivat auttaa.

2. Katkaise kaikki yhteydet eksääsi

Niin oikeassa elämässä kuin netissäkin. Se, että näet entisen kumppanisi kuvia ja huomaat, että hän on esimerkiksi päässyt suhteestanne yli nopeammin, voi vaikeuttaa omaa prosessointiasi. Poista siis hänen numeronsa ja kaikki muut yhteydet, jotka johtavat hänen luokseen. Myös yhteiskuvat.

3. Hyödynnä ylimääräinen energia

Se energia, mitä käytät vihaamiseen tai surussa, itsesäälissä vellomiseen, on hukkaan heitettyä energiaa. Käytä se kaikki sellaiseen, mitä rakastat. Jonain päivänä kiität itseäsi siitä. Kokeile esimerkiksi jotain sellaista, mitä olet aina halunnut kokeilla. Nyt sinulla on paljon aikaa siihen.

4. Liiku

Se voi olla vaikeaa ensimmäisten viikkojen aikana, mutta muista liikua. Ulos lähteminen ja esimerkiksi treenaaminen auttavat, sillä siinä purat energiasi hyvällä tavalla. Saat myös hyvät endorfiiniannokset, kun käyt treenaamassa.

5. Ota yhteyttä ystäviisi

Koska tunnet olevasi yksin, älä vain vello siinä tunteessa. Ota yhteyttä ystäviisi, jotka auttavat sinua pitämään ajatuksesi kurissa. Ja muista ottaa yhteyttä mieluummin sellaiseen ystävään tai perheenjäseneen, joka on optimistinen ja iloinen.  Näin saat itsellesi tukea silloin kuin sitä itse tarvitset.

6. Soita ammattilaiselle

Jos sinusta tuntuu siltä, että et pääse tunteistasi eroon, eikä ystäville puhuminen auta, on aika ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Esimerkiksi terapeutille puhuminen voi olla todella vapauttavaa, sillä hänelle voit vuodattaa kaikki tunteesi - myös ne tunteet, joita et ystävillesi kehtaa sanoa.

Yksinäisyyden kierteestä pois pääseminen voi vaatia aikaa ja vaivaa, mutta se on helpompaa kuin moni luulee eron hetkellä. Mitä enemmän teet töitä sen eteen, sitä helpompaa siitä tulee. Ja ennen kuin huomaatkaan, tunnet olosi jälleen omaksi itseksesi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 3 normaalia pelkoa, jotka pyörivät jokaisen suhteessa olevan mielessä ajoittain - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Mikä on suurin virhe, jonka ihmiset tekevät suhteen alussa? Parisuhdeasiantuntija kertoo

Kilpailut

Uusimmat