Kuva: Shutterstock

"Emme ole välttämättä kiinnostuneita orgioista" - Asiat, jotka panseksuaalit haluavat sinun tietävän

29.06.2018 19:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Panseksuaalisille ihmisille kumppanin sukupuolella ei ole väliä.

Seksuaaliset suuntautumiset eivät rajoitu hetero-homo-jaotteluun. Biseksuaalisuus on jo monen tietämä suuntautuminen, mutta panseksuaalisuus on sanana monelle vieraampi. Edes laajasti käytetty Microsoft Word -tekstinkäsittelyohjelma ei tunnista sanaa ja sen eri johdoksia. Setan verkkosivuilla suuntautuminen määritellään näin:

”Panseksuaali eli panseksuaalinen ihminen tuntee seksuaalista tai/ja emotionaalista vetoa kaikkia sukupuolia olevia ihmisiä kohtaan. Kiinnostuksen kohteen sukupuolella ei ole heille merkitystä.”

Biseksuaalit puolestaan kokevat vetoa sekä omaa että jotain muuta sukupuolta edustavia ihmisiä kohtaan. Panseksuaaleille sukupuoli ei ole määrittävä tekijä kumppanin valinnassa, joten he voivat rakastua yhtä lailla mieheen, naiseen, transsukupuoliseen, muunsukupuoliseen tai sukupuoltaan määrittelemättömään.

Koska panseksuaalisuus on sen verran huonosti tunnettu käsite, kyseiseen suuntautumiseen liittyy vielä monia ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Huffington Post on kysynyt panseksuaaleilta ihmisiltä, mitä harhakäsityksiä ihmisillä heistä on, ja he ovat kumonneet yleisimpiä myyttejä seksuaalisuudestaan. Katso esimerkit alta ja ota opiksi.

1. Panseksuaali ei ole sama kuin biseksuaali, eikä se ole pelkkä vaihe, joka menee ohi.

2. Panseksuaalisuus ei merkitse sitä, että olisi kiinnostunut kaikista koko ajan.

3. Panseksuaalitkin voivat olla monogaamisissa (yksiavioisissa) suhteissa.

4. Panseksuaalit eivät välttämättä ole kiinnostuneita kolmen kimpasta tai orgioista.

5. Koskaan ei ole liian myöhäistä tulla ulos kaapista panseksuaalina.

6. Vaikka panseksuaaleille kumppanin sukupuolella ei ole väliä, he eivät myöskään kiellä sukupuolen merkitystä yleisesti ja kunnioittavat muiden sukupuoli-identiteettejä.

7. Panseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen siinä missä muutkin, ja suuntautumisen vähättely estää panseksuaaleja elämästä vapaasti omannäköistään elämää.

8. Panseksuaalit eivät ole jäykkiä panseksuaalisuuden määritelmän kanssa, vaan se voi vaihdella jossain määrin eri ihmisillä.

Lue myös: Kenen kanssa sovit seksuaalisesti parhaiten yhteen? Horoskooppimerkki kertoo

Lähde: Huffington Post

Uusimmat