Kuva: Shutterstock

Valitsetko aina vääriä kumppaneita? Asiantuntijat listasivat syyt, jotka ajavat tilanteeseen

01.07.2018 22:15 - Senja Rapila - Luettu 2 074 kertaa

Joskus yksinäisyyden pelko voi johtaa valintoihin, jotka eivät kanna pitkälle. Merkit vääristä kumppanivalinnoista tulisi huomata ajoissa.

Voit lukea Elite Daily -sivuston listaamat merkit siitä, että valitset itsellesi vääriä kumppaneita, alapuolelta.

Olet sinkku, mutta et haluaisi olla

Kun ei halua olla sinkku, sitä helposti yrittää luoda merkityksellisen suhteen ensimmäisen vastaantulevan, edes vähän potentiaalisen ihmisen kanssa.

Suhteesi jumahtavat aina

Suhteesi eivät liiku eteenpäin, vaan ne kuolevat hiljalleen. Suhde yleensä päättyy vaiheeseen, missä pitää määritellä se, mitä te olette: ystäviä vai kumppaneita. Ehkä ihastut aina ihmiseen, joka ei oman elämäntilanteensa vuoksi pysty vakavaan parisuhteeseen.

Kun olet suhteessa, tunnet olosi ahdistuneeksi

Et ehkä löydä ihmistä, jonka kanssa tuntisit olosi turvalliseksi, tai jonka seurassa voit olla haavoittuvainen. Tämä voi johtua siitä, että kumppani ei ole sinulle sopiva. Pitkäaikainen suhde sisältää aina turvallisuuden tunteen.

Tapailet ihmisiä, joiden kanssa et tunne yhteyttä

Eiköhän jokainen meistä ole tehnyt sen virheen, että on deittailut henkilöä lähinnä hänen ulkoisten ominaisuuksiensa takia. Ehkä olet luonut haavelinnoja päässäsi, suunnitellut jo kauniit, yhteiset lapset päässäsi. Jos kuitenkaan et tunne yhteyttä tämän henkilön kanssa, ei hän tule ikinä olemaan se oikea. Älä valitse kumppania vain ulkonäön perusteella.

Kuvateksti (kuva: Shutterstock)

Miksi joudut tähän kierteeseen aina uudelleen?

Monet etsivät aina uudelleen ja uudelleen kiinnostavia deittikumppaneita sen sijaan että tapaisivat normaaleja, koska heidän kanssaan voi tulla tunne, että tyytyy johonkin vähempään. Vaikka ensitreffit olisivatkin kipinöivät, todennäköisesti se henkilö ei ole sillä hetkellä etsimässä parisuhdessa.

 Ehkä pelkäät sitä, että tylsistyt tai tyydyt johonkin, jonka kanssa et olisi onnellinen. Varsinkin jos ystäväsi tai vanhempasi ovat suhteessa, missä he eivät ole täysin tyytyväisiä.

Kuinka päästä eroon tavasta?

Tärkeintä on rentoutua, eikä laittaa liikaa paineita ensitreffeille. Elä hetkessä ja tunnustele tilannetta. Älä yritä tehdä päätöksiä heti ensimmäisten tai toisten treffien jälkeen, äläkä suunnittele itseäsi naimisiin hänen kanssaan.

Kun eliminoit paineet, opit nauttimaan itse hetkestä ja osaat tutustua deittikumppaniisi paremmin. Niin löydät itsellesi henkilön, jonka kanssa sinulla synkkaa.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Naiset paljastavat: Lause, joka saa heidät syttymään

Lue myös: Miten parisuhde muuttuu yhteen muuttamisen jälkeen? 6 tapaa

Lue myös: Kun ystävyys muuttuukin rakkaudeksi – naiset kertovat omat kokemuksensa

Kilpailut

Uusimmat