Kuva: Shutterstock

Millaisista ystävistä kannattaa luopua? 6 ihmistyyppiä, joita et tarvitse elämääsi

02.07.2018 21:15 - Iiro Myllymäki

Elämä on helpompaa ilman epäluottavaista tai kaikkitietävää ystävää.

Joskus sitä tajuaa, että ystävyyssuhde ottaa enemmän kuin antaa. Kun ystävyys on muuttunut myrkylliseksi, täytyy uskaltaa ajatella omaa hyvinvointiaan ja karsia ystävä pois elämästä. Elite Daily -sivusto on listannut kuusi ystävätyyppiä, joita ilman elämä on parempaa.

1. Materialistinen

Shoppailu silloin tällöin on varsin piristävä aktiviteetti ja materiastakin saa tuntea onnea. Materialistiselle ystävälle shoppailu on kuitenkin niin merkittävä osa elämää, että se menee ohi ihmissuhteiden vaalimisesta. Tällaiselle ihmiselle on tärkeää olla aina trendien aallonharjalla. Hänen seurassaan ollessaan saattaa yhtäkkiä huomata, että on itsekin päätynyt ostelemaan holtittomasti uusia tavaroita, joita ei välttämättä edes tarvitse. Ylimaterialistisesta ystävästä luopumisesta kiittää sekä mielenterveys että pankkitili.

2. Kehuskeleva

Ylitsevuotavaa itsekehua ei kukaan jaksa kuunnella. Omahyväinen ystävä ei rakasta mitään muuta yhtä paljon kuin puhua omasta itsestään ja antaa kaikkien kuulla, miten hyvä ihminen hän onkaan. Tällaisen ystävän seurassa alkaa tuntea oman itsensä toisarvoiseksi, eikä kukaan meistä ansaitse sellaista oloa.

3. Draamakuningatar

Draamakuningatar rakastaa juoruilua ja asioiden liioittelemista. Hänen ympärillään sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta lopulta tällaisen ihmisen kanssa ajan viettäminen käy uuvuttavaksi. Draamakuningatar vetää puoleensa ikäviä ihmissuhdekuvioita ja hänestä on hankala saada luotettavaa ystävää.

4. Passiivis-aggressiivinen

Passiivis-aggressiivinen ystävä heittäytyy marttyyriksi liian monessa tilanteessa ja jää kantamaan kaunaa mitä pienimmistäkin asioista. Tällaisen negatiivisuuden ympäröimänä ei kannata olla.

5. Kaikkitietävä

Jotkut ihmiset kokevat olevansa niin fiksuja ja kaikkitietäviä, että he jakelevat ystävilleen neuvoja, miten näiden tulisi elää elämäänsä. Tällaisen ystävän tarkoitusperät ovat hyvät, mutta lopulta hänen jatkuvat elämänohjeensa alkavat ärsyttää. Kukaan muu ei voi tehdä päätöksiä sinun itsesi puolesta, mutta kaikkitietävä ystävä kovasti yrittää näin tehdä.

6. Epäluottavainen

Luottamuspula pilaa suhteen kuin suhteen. Jos ystäväsi ei pysty luottamaan sinuun, kannattaa miettiä, onko vika omassa itsessä vai onko ystävä vain yltiöpäisen epäluuloinen. Tällainen ystävä tulee mustasukkaiseksi, jos vietät aikaasi muiden ystäviesi kanssa. Hän vaistomaisesti epäilee, että puhut hänestä muille pahaa hänen selkänsä takana. Jos epäluottamus vain jatkuu ja jatkuu, vaikka et ole tehnyt mitään väärää, kannattaa tällainen ystävä jättää omaan arvoonsa.

Lue myös: Asuuko hyvä ystävä kaukana? 10 asiaa, jotka vahvistavat kaverisuhdetta välimatkasta huolimatta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat