Kuva: Shutterstock

Tee parisuhteesta onnellisempi 8 helpon neuvon avulla – jo pienet teot merkitsevät

09.07.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Päivittäiset kehut ja avun tarjoaminen vahvistavat rakastavaisten välistä luottamusta.

Hyvä ja onnellinen parisuhde vaatii työtä. Rakastavaisten tulisikin muistaa osoittaa tunteitaan kumppanille myös kiireisen arjen keskellä. Huomionosoitusten ei kuitenkaan aina tarvitse olla suuria ja mahtipontisia tekoja, sillä jo pienet eleet voivat merkitä paljon. Pääset lukemaan alta Bustlen listaamat vinkit, joiden avulla teet parisuhteestasi yhä onnellisemman.

Ota osaksi omaa suhdettasi:

1. Tee päivittäisistä tervehdyksistä ja hyvästeistä merkityksellisiä. Parisuhdeterapeutti Nancy Ryanin mukaan tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että töihin lähtiessäsi nopean huikkauksen sijaan halaat tai suukotat kumppaniasi ja muistat toivottaa hänelle mukavaa päivää.

2. Osoita kumppanille päivittäin, kuinka paljon arvostat häntä. Bustlen artikkelissa todetaankin useiden tutkimusten osoittaneen, että kiitollisuuden osoittaminen kumppanille on yksi pitkäkestoisen parisuhteen tärkeimmistä avaimista.

3. Tarjoa apuasi. Olipa kyseessä sitten pieni arkinen päätös tai suuressa elämänmuutoksessa tukeminen, avun tarjoaminen viestii kumppanillesi sen, että olet valmis tekemään töitä parisuhteenne eteen.

4. Muista kehua. Puolin ja toisin kerrotut, päivittäiset kehut tekevät olosta rakastetun, halutun ja arvostetun.

5. Kuuntele, mitä kumppanilla on sanottavanaan. Avioliittoterapeutti Lisa Oliveran mukaan tämä ilmapiiri takaa sen, että kumppani tuntee olonsa huomioiduksi.

6. Anna kumppanille jakamatonta huomiotasi. Tämä tarkoittaa yhteistä laatuaikaa ilman älypuhelimien, sosiaalisen median tai työasioiden aiheuttamia keskeytyksiä.

7. Pidä huoli siitä, että sanat vastaavat tekojasi. Jos kerrot kumppanille huolehtivasi ruokaostoksista, seuraavan loman suunnittelusta tai vaikkapa laskujen maksamisesta, toimi myös lupaustesi mukaisesti. Parisuhdeasiantuntija Jennifer Kozan mukaan johdonmukainen käytös rakentaa tehokkaasti luottamusta ja tekee parisuhteesta yhä vahvemman.

8. Korvaa riitojen aikana ”mutta” sanalla ja. Koza kertoo, että mutta -sanan korvaaminen ilmaisulla ”ja” tekee kommunikaatiosta usein parempaa.  Hänen mukaansa ”mutta” kumoaa kaiken, mitä olet kertonut kumppanillesi lauseen alussa ja vain vahvistaa riidan negatiivista sävyä.

Lue myös: Onko seurustelusuhde hiipumassa pelkäksi kaveruudeksi? Paljastavat merkit listattiin

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat