Kuva: Shutterstock

Tekeekö taas mieli laittaa viestiä eksälle? 8 keinoa, joilla tämän voi estää

26.07.2018 17:45 - Iiro Myllymäki

Kannattaa harhauttaa mieltä jollain harrastuksella ja turvautua ystävien seuraan.

Joskus erossa käy niin hyvin, että osapuolet jäävät hyviin väleihin keskenään ja on luonnollista jatkaa yhteydenpitoa kaverillisesti. Näin ei kuitenkaan ole suinkaan aina, ja monesti ex-kumppanille viestittely vain mutkistaa tilannetta ja estää ex-paria menemästä elämässä eteenpäin.

On olemassa keinoja, joilla voi kontrolloida eksälle tekstaamisen mielihaluja. Insider-sivustolla annetaan kahdeksan vinkkiä, joiden avulla viestittelyn kierteen voi katkaista.

1. Tiedosta, miksi haluat laittaa viestin

Vaikka eksälle laittamasi viestit olisivat pintapuolisesti katsottuna viattomia kuulumisten kyselyjä, usein viestien todellinen tarkoitusperä on syvemmällä. Jopa ”kaipaan sinua” -viesti voi todellisuudessa kertoa enemmän siitä, että viestin lähettäjä kaipaa suhteenaikaista emotionaalista kontaktia eikä niinkään varsinaista ex-kumppania. Viestittelyn halu voi kummuta siitä, että haluat saada jonkinlaisen sulkeuman asioille. Saatat myös haluta urkkia tietoja siitä, onko ex-kumppani mennyt elämässään eteenpäin sinua nopeammin. Vai toivotko peräti teidän vielä palaavan yhteen? Viestittelyn todellisen syyn selvittäminen on ensimmäinen askel viestittelyn lopettamiseen.

2. Tiedosta, miksi viestittely pitää lopettaa

Eksälle viestittely tuskin auttaa eron jättämien haavojen parantumisessa. Päinvastoin eron jälkeen läpikäytävä paranemisprosessi vain vaikeutuu jokaisen viestin myötä. Tavaksi muodostuva yhteydenpito eksän kanssa estää sinua kohtaamasta ne hankalat tunteet, jotka on kuitenkin välttämätöntä kohdata, jotta elämässä voi siirtyä eteenpäin.

3. Poista hänen numeronsa

Numeron poistaminen kännykästä on varma keino estää viestittely. Tämä tosin saattaa tuntua liian radikaalilta, jos toiveissasi on vielä joskus muodostaa ystävyyssuhde ex-kumppanisi kanssa. Jos asia on näin, kannattaa noudattaa seuraavaa neuvoa. Kirjoita eksäsi puhelinnumero paperinpalalle, jonka laitat kirjekuoreen. Piilota kirjekuori jonnekin, missä se ei ole näkyvillä mutta mistä voit sen halutessasi kaivaa esiin. Tämän jälkeen voit poistaa eksän numeron kännykästä. Jos tilanne on sopiva, voit kaivaa kirjekuoren tulevaisuudessa esiin ja jatkaa yhteydenpitoa.

4. Harhauta huomiosi muualle

Yksi hyvä keino välttää eksälle viestittelyä on se, että täyttää mielensä jollain aivan muulla. Eron jatkuvan ajattelemisen voi estää sillä, että keksii itselleen mielekästä tekemistä vaikka jonkin harrastuksen parissa. Parasta on, jos harrastus on fyysisesti kuluttavaa ja sallii sinun ottaa ihan konkreettistakin etäisyyttä puhelimestasi. Urheileminen on hyvä vaihtoehto, sillä rankan treenin keskellä ei pysty keskittymään ihmissuhdekuvioihin. Treenaaminen tuo mukanaan hyvän olon, jonka keskellä eksälle tekstaaminen vaikuttaa entistä vähemmän houkuttelevalta vaihtoehdolta.

5. Vietä aikaa ystäviesi kanssa

Parisuhteen aikana ystävyyssuhteet jäävät monesti hieman taka-alalle. Eron jälkeen aikaa vapautuu enemmän ystävien kanssa hengailuun, ja ystäville voi purkaa luottamuksella kaikki eron aiheuttamat tuntemukset. Ex-kumppanille tekstaaminen tuntuu huomattavasti vähemmän houkuttelevalta ajatukselta, kun ympäröi itsensä ystävillä, jotka kuuntelevat ja auttavat sinua pyyteettömästi.

6. Vältä houkutukset kännissä

Pahin eksälle laitettava viesti on känniviesti. Jos vain mahdollista, pidä kännykkäsi kaukana sinusta, kun lähdet viihteelle tai nautit kalsarikänneistä kotona. Känniviesteistä harvoin seuraa mitään hyvää, mutta nolostuminen niistä seuraa hyvinkin usein.

7. Anna teknologian auttaa

On olemassa kännykkäsovelluksia, jotka auttavat yhteyden katkaisemisessa ex-kumppaniin. Android- ja iOS-käyttöliittymille on saatavilla Drunk Mode -sovellus, jonka yksi ominaisuus on se, että päälle kytkettynä se piilottaa tietyt yhteystietosi, jotta et voisi ottaa heihin yhteyttä humalassa. Sosiaalisen median puolella avuksi tulee esimerkiksi Eternal Sunshine, joka on nettiselaimeen asennettava laajennus. Sen avulla voit poistaa eksäsi Facebookistasi ilman, että sinun täytyy poistaa häntä kavereistasi. Laajennuksen myötä ex-kumppani ei ponnahda Facebookissa esiin esimerkiksi chat-palkissa eikä hänen päivityksensä näy sinulle. Toki jos välinne ovat huonommat, voi myös kavereista poisto tai seuraamisen lopettaminen tulla kyseeseen.

8. Anna itsellesi aikaa

On ymmärrettävää, että yhteyden katkaiseminen eksään on hankalaa. Kun jokin ihminen on pitkään ollut pitkään ensisijainen viestittelyn kohteesi, on vaikeaa yhtäkkiä muuttaa tapojaan. Retkahduksia tulee, mutta se on inhimillistä. Ajan myötä ex-kumppanin jättämä aukko elämässä kyllä täyttyy eikä silloin viestittelyllekään ole enää tarvetta.

Lue myös: Miehet kertovat: Kuinka usein olen yhteydessä eksääni

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat