Kuva: Shutterstock

Miksi olen eksän kanssa yhä hyvä ystävä? Naiset kertovat kokemuksensa

14.08.2018 21:15 - Emmi Moilanen

Vaikka romanttinen suhde ei toiminutkaan, se ei tarkoita, etteikö kumppanusten välit voisi väilyä hyvinä ystävyyden merkeissä.

Eroaminen ja parisuhteen päättyminen ei aina tarkoita sitä, että kumppanusten välit kateaisivat kokonaan riitaisissa merkeissä. Parhaimmassa tapauksessa eksästä voi saada hyvän ystävän, johon voit luottaa täysin ja joka tunee sinut paremmin kuin kukaan muu.

Elite Daily -sivusto kokosi yhteen naisten kokemuksia siitä, minkä takia ystävyys eksän kanssa kannattaa. Suomensimme vastaukset alle.

Ystävyys toimii mutta parisuhde ei

“Minulle on jäänyt pitkistä parisuhteista ystävyyssuhde eksien kanssa. Tämä on tapahtunut oikeastaan siksi, että pidimme toisistamme paljon, mutta rakkaus loppui tai parisuhde ei vain toiminut välillämme.”

Entiset seurustelukumppanit parhaina ystävinä

“Kaksi kolmesta parhaasta ystävästäni ovat entisiä rakastajiani. Olen tästä aina hyvin avoin uusille kumppaneille ja nykyinen poikaystäväni on täysin ok asian kanssa. Hän ymmärtää, että minulla on vahva side eksiini, joka sisältää myös jonkun kaltaista rakkautta. Mies ei tunne oloaan uhatuksi tai kateelliseksi, kun vietän ystävieni kanssa aikaa. Olisin itse myös sinut asian kanssa, jos hän olisi läheinen entisten seurustelukumppaniensa kanssa.”

Eroaminen ei tarkoita, että kyseessä on ikävä tyyppi

”Eroaminen ei tee kenestäkään huonoa ihmistä tai ystävää. Ollessani nuori, syytin jättäjää ja kannoin kaunaa heitä kohtaan. Eräänä päivänä ymmärsin, että jotkut ihmiset eivät vain tule toimeen pariskuntana. Vaikka meillä ei klikannutkaan romanttisesti, se ei tarkoita sitä, etteikö he voisi olla hyviä tyyppejä, joiden kanssa tulen toimeen. Paras ystäväni on itseasiassa entinen deittini, mutta homma ei toiminut välillämme. Tuemme ja rakastamme toisiamme, mutta emme yksinkertaisesti ole seksuaalisesti yhteensopivia.”

Eksän kanssa on paljon yhteistä

”Tulemme todella hyvin toimeen ja meillä on paljon yhteistä. Deittailen toista tyyppiä nyt ja yritän parhaani mukaan luoda omat rajani asian kanssa, vaikka deittikumppanilla ei ole ongelmaa asian kanssa. Eksäni ja minä käydään paljon keikoilla ja muissa musiikkitapahtumissa. Tuntuu kuitenkin, että nuo ovat asioita, jotka eivät ole enää sopivia. Lounas ja kuulumisten vaihtaminen silloin tällöin on hyvä tasapaino asialle.”

Kukaan muu ei ymmärrä samalla tavalla kuin eksä

”Olen pysynyt hyvissä väleissä jokaisen entisen seurustelukumppanini kanssa, ellei he ole itse antanut syytä katkaista välit. Vain kaksi tyyppiä on ollut sellaisia, joiden kanssa en ole jäänyt tekemisiin. Pisimmästä parisuhteestani jäänyt eksä on yhä paras ystäväni. Hän ymmärtää minua paremmin kuin kukaan muu ja todella arvostan ystävyyttämme.”

Ero on rakkauden muuttuminen ystävyydeksi

”Yritän pysyä ystävinä entisten seurustelukumppanieni kanssa. Välien katkaiseminen saisi olon tuntumaan niin tyhjältä. Minusta eroaminen on romanttisen suhteen muuttuminen ystävyydeksi, eikä niin, että ero katkaisee välit kokonaan.”

Ystävyys toimi, seksi ei

“Eräs eksistäni on nykyisin paras ystäväni ja päädyimme vuosi eromme jälkeen myös kämppiksiksi. Suhteemme oli hyvin lyhyt ja meillä klikkasi todella hyvin kavereina. Suhde kariutui, koska emme olleet seksuaalisesti yhteensopivia (hänen libidonsa oli alhaisempi kuin minun, eikä homma toiminut vaan oli kiusallista kuin mikä). Parisuhdetta kesti neljästä viiteen kuukautta eikä ero ollut lainkaan paha, vaan yhteinen päätös.”

Lue myös: "Halusit olla yhdessä loppuelämän" - miten erota pitkästä suhteesta kunnialla

Lue myös: Onko kumppanisi eksä vielä hänen elämässään? Lue kysymykset, jotka sinun kannattaa kysyä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat