Kuva: Fotolia

"Halusit olla yhdessä loppuelämän" - miten erota pitkästä suhteesta kunnialla

06.09.2017 15:15 - Anna Hopi

Joskus ero on se parempi ratkaisu, vaikka rakkautta olisikin vielä jäljellä.

Yleensä ihmissuhteen pahin hetki on sen loppuminen. Eroaminen on useimmille ihmisille vaikea prosessi. On yhtä vaikeaa olla jättäjä ja jätetty. Ei ole väliä, vaikka tekisitte eropäätöksen yhdessä. Pariskunnan molempien osapuolten täytyy silti tuntea erokipu ja särkyneen sydämen tuska.

Jos olet itse se osapuoli, joka haluaa lähteä suhteesta, mietit miten voit satuttaa kumppaniasi mahdollisimman vähän. Kun on luvattu olla yhdessä aina ja ikuisesti, eropäätös tulee shokkina toiselle. Katso alta vinkkejä, miten kertoa eropäätöksestä pitkäaikaiselle kumppanille tai aviopuolisolle.

1. Kasvotusten

(kuva: Fotolia)

Jos olet luvannut olla toisen ihmisen kanssa ikuisesti, et voi erota tekstiviestiä lähettämällä. Ole rehellinen ja kohtaa toinen ihminen suoraan rauhallisessa paikassa. Älä eroa puhelinsoitolla, sähköpostilla tai tekstarilla. Älä myöskään vie kumppania julkiselle paikalle. Keskustelkaa eroasia halki kotonanne kaikessa rauhassa - se on kunnioittavin tapa erota. Anna puolisolle aikaa tottua ajatukseen, koska tieto erohaluistasi todennäköisesti yllättää hänet.

2. Myötätunnolla

(kuva: Fotolia)

Eropäätöksen kertominen on vaikeaa, mutta muista tehdä se rakastavasti ja myötätuntoisesti. Kumppani ei välttämättä halua erota yhtä paljon kuin sinä (tai ei ollenkaan), ja tieto vetää häneltä maton jalkojen alta. Järkyttynyt puoliso tarvitsee kaiken myötätunnon, jonka voit antaa. Ole rehellinen tunteitasi ja kerro ne hänelle, mutta älä ole liian kova.

3. Ilman syytöksiä

(kuva: Fotolia)

Jos kumppani petti sinua tai teki jotain kamalaa, tunnet olosi varmasti haavoitetuksi. Sekin on syy päättää ihmissuhde. Syyttely ei kuitenkaan auta, kun olet jo kertomassa eropäätöstäsi kumppanille. Vältä ikäviä syytöksiä ja pahoja sanoja, kun avaat sydäntäsi toiselle osapuolelle. Se säästää teitä molempia katkeruudelta.

4. Tee lopullinen päätös

(kuva: Fotolia)

Suhteeseen ei kannata jättää mitään ovia auki. Jos siis teet eropäätöksen, olet varma siitä, ja pysyt päätöksessäsi. Et voi jättää toista osapuolta roikkumaan löysässä hirressä. Sinun on oltava varma siitä, mitä haluat. Jos olet joskus ollut rakastunut toiseen ihmiseen, olisi outoa tarjota ystävyyttä tilalle, kun toisen tunteet ovat vielä vahvat. Kun lopetat suhteen täydellisesti, ex-kumppanillasi on mahdollisuus toipua ja siirtyä eteenpäin.

5. Pysy tilanteen yläpuolella

(kuva: Fotolia)

Vältä draamaa, vaikka kumppani reagoisi miten ylitsevuotavasti. Anna toisen kirkua, itkeä, anella ja loukata sinua, mutta pysy päätöksessäsi. Älä mene toisen tasolle. Muista, että sinä jätät kumppanisi - et voi tietää, miltä jätettävästä osapuolesta tuntuu. Varsinkin, jos olette luvanneet olla yhdessä "aina", tieto lähtemisestäsi vie pohjan toisen ihmisen turvallisuudentunteelta ja tuo vahvat hylätyksi tulemisen tunteet esiin.

Lähde: Elite Daily.

Lue myös: Paljon puhuvat merkit, jotka kertovat eron olevan pian edessä

Kilpailut

Uusimmat