Kuva: Shutterstock

Ihmiset kertovat: Miksi huonon suhteen päättäminen todellakin kannatti?

18.10.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Huonon suhteen päättyessä itsenäisyys ja oma vapaus tehdä päätöksiä tuntuvat erityisen hyvältä.

Usein on parempi olla yksin kun huonossa parisuhteessa kumppanin kanssa. Vaikka eroaminen erityisesti pitkästä suhteesta saattaa pelottaa, sinkkuna ollessa henkinen hyvinvointi kuitenkin saattaa parantua merkittävästi.

Thought Catalog -sivusto kokosi yhteen ihmisten kokemuksia siitä, miksi myrkyllisestä parisuhteesta lähteminen todellakin kannatti. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Mikä oli parasta huonon suhteen päättämisessä?

“Ensimmäisenä iltana kun saavut uuteen kotiisi ja sisäistät, että todellakin haluat olla taas kotona. Ei enää myöhään töissä tai muualla notkumista, kun et vain halua mennä kotiin.”

“Vihdoin voi hengittää vapaasti useiden vuosien jälkeen. Se oli oikeasti ihan fyysinen tunne.”

”Ahdistuksen tunne vatsanpohjassa on vihdoin kaikonnut.”

”Voin vihdoin nukkua. Sen jälkeen, kun tajusin, että olen naimisissa psykopaatin kanssa, nukuin toinen silmä auki. On ihmeellinen tunne olla jälleen turvassa.”

“Enää ei tarvitse pelätä virheiden tekemistä ja tuntea oloaan epäonnistuneeksi. En koskaan aiemmin ollut elänyt yksin. Yksinään asuminen on myös aliarvostettua, vaikka olen nyt oman itseni herra. Luotan ainoastaan itseeni. Tämä itsenäisyys tuntuu mielettömän hyvältä.”

“Parasta on harrastaa seksiä jonkun uuden kanssa. Olen pahoillani, mutta tuo oli totuus minun kohdallani.”

”Saat erota myös anopistasi.”

“Rauha ja hiljaisuus.”

“Vapaus. Haluatteko tietää, kenen mielipidettä minun piti kysyä, kun ostin uuden auton? Ei kenenkään. Entä uuden asunnon kohdalla, tarvitsiko tehdä kompromisseja? Ei tarvinnut.”

“Nyt on mahdollisuus aloittaa alusta ja uusi elämä. Eksäni pahoinpiteli henkisesti, petti jatkuvasti ja oli muutenkin narsistinen luonne.”

Lue myös: Sinkut paljastavat keinot, jotka auttavat yksinäisyyteen: Pidän nukkumaan mennessä itseäni kädestä

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat