Kuva: Shutterstock

5 tehokasta keinoa, jotka tuovat uutta potkua seksielämääsi

11.05.2019 18:15 - Karoliina Kotala

Seksielämässä tulee toisinaan hiljaisempia kausia, mutta muutamalla keinolla lakanoiden väliin voi saada aivan uutta vipinää.

Hyvään seksielämään vaikuttaa moni asia eikä seksuaalisuus ole irrallaan fyysisestä tai henkisestä hyvinvoinnista. Siksi kaikki suuret elämänmuutosohjeet on syytä unohtaa ja omaksua pieniä uusia tapoja, joista on helppo pitää kiinni ja jotka lisäävät hyvinvointia. Alla viisi ohjetta, jotka nostavat seksihaluja ja tuovat potkua hyvinvointiin:

Pyhitä sänky

Huolehdi, että sängyssä ei tehdä töitä tai surffailla älylaitteilla, sillä sängystä tulee helposti työpiste ja työajatuksia on vaikea saada katkaistua pois. Jätä myös kännykän selailu muuhun hetkeen kuin sängyssä oloon ja pian huomaat, että keskityt sängyssä älylaitteiden tai työnteon sijasta kumppaniisi. Seksi puolestaan on sitä parempaa, mitä läheisemmäksi tunnet olosi kumppanisi kanssa.

Urheile

Säännöllinen liikunta on tunnetusti hyväksi terveydelle, mutta harva tietää, että se tekee superhyvää myös seksielämälle. Liikunta on tehokas keino lievittää stressiä ja stressi puolestaan on merkittävin tekijä naisten halukkuuden laskussa. Säännöllinen liikunta tehostaa myös kestävyyttä ja pitää kehon hyvässä kunnossa seksileikkejä varten.

Kommunikoi

Kommunikoinnilla on tärkeä rooli hyvässä seksielämässä. On tärkeää, että suhteen osapuolet oppivat jatkuvasti toisistaan ja kasvavat yhdessä. Pitkään yhdessä olleiden parien kannattaa pitää henkinen yhteys ja mielenkiinto yllä, sillä se pitää myös kipinän palamassa makuuhuoneessa. Menkää siis kahdestaan treffeille, aloittakaa uusi harrastus yhdessä ja harjoitelkaa aktiivista kuuntelemista. Puhukaa myös avoimesti seksistä; siitä mitä haluatte ja mistä pidätte. Mitä helpompaa seksistä puhuminen yhdessä on, sitä helpompi on tarttua tuumasta toimeen.

Kysy apua

Kannattaa aina kysyä apua esimerkiksi lääkäriltä, jos jokin seksiin liittyvä asiaa vaivaa mieltä. Mikään kysymys ei ole nolo tai turha ja mieleen tulevat kysymykset kannattaa vaikkapa kirjoittaa paperilapulle ja kysyä ne kerralla lääkäriltä tai miksi ei ystävältä.

Nuku

Uni on varsinainen teholääke lähes kaikkeen. On tehty runsaasti tutkimuksia, joissa on todettu, että runsas seksin harrastaminen parantaa unen laatua, mutta sama toimii myös toisin päin; riittävä unen määrä tuo eloa myös seksielämään. Liian vähäinen uni puolestaan vaikuttaa seksihaluihin ja kohottaa stressitasoja. Väsyneenä ei myöskään yksinkertaisesti jaksa innostua seksin harrastamisesta.

Lähde: The Every Girl

Lue myös: Yleisimmät seksifantasiat listattiin - voitko samaistua?

Kilpailut

Uusimmat