Kuva: Shutterstock

Jouduitko ghostaamisen uhriksi deittisovelluksessa? Asiantuntija neuvoo, mitä tehdä

17.10.2019 10:15 - Milena Raappana

Kannattaako ghostaajaan ottaa enää yhteyttä? Nettideittailun asiantuntijalla on tähän vastaus.

Tapaat mielenkiintoisen henkilön deittisovelluksen kautta ja aloitatte keskustelun. Juttu tuntuu luistavan hyvin ja ehkä olette käyneet treffeilläkin. Yhtäkkiä kuitenkin orastava ihastuksen kohteesi katoaa eikä enää vastaa viesteihisi. Kuulostaako tutulta?

Ghostaaminen ja passiivinen ghostaaminen ovat nykyään deittailumaailman vakiintuneita termejä, ja luultavasti jokainen joutuu joskus katoamistempun uhriksi tai on itse syyllistynyt siihen. Pettymys ja ärsyyntyminen ovat aivan luonnollisia tunteita tällaisessa tilanteessa ja päässä saattaa pyöriä ajatuksia, pitäisikö kuitenkin vielä yrittää ottaa yhteyttä maan nielemään deittikumppaniin vai hyväksyä karvas tappio ja jatkaa elämää eteenpäin. 

Asiantuntijoiden mukaan tilanne on monimutkainen, mutta heillä on muutamia vinkkejä, jotka ovat kokeilunarvoisia. Nettideittailun asiantuntija Julie Spiran mukaan kannattaa yrittää vielä viimeisen kerran olla yhteydessä deittikumppaniin, vaikka se vaatiikin rohkeutta ja nöyrtymistä ghostaamisen jälkeen. 

- Uskon aina, että yhteydenotto kannattaa, jos sinulla on tunne siitä, että yhteytenne on ollut vahva. Yritä uskoa henkilöstä hyvää - ehkä hänellä on ollut töissä deadline tai hän on lähtenyt reissuun, Spira kertoo Elite Dailyn haastattelussa. 

Vaikka tilanne onkin turhautta, negatiivisia tunteita ei kannata purkaa viimeiseen ghostaajalle menevään viestiin. Hän saattaa ottaa kipakan viestin hyökkäyksenä, ja todennäköisyydet positiivisen vastauksen saamiseen laskevat. Sen sijaan esimerkiksi "Huomaan miettiväni sinua ja haluaisin tavata kasvokkain. Kerro, mitä mieltä olet tästä." -viestin tyylinen lähestyminen on asiantuntijoiden mukaan tarpeeksi arkipäiväinen, rento eikä syyttelevä. 

Jos vastausta ei kuulu, Spira neuvoo nostamaan leuan pystyyn ja jättämään asian sikseen. Hänen mielestään on myös hyvä poistaa ghostaaja matcheista, jotta se ei muistuttaisi joka kerta sovelluksen auetessa negatiivisista torjutuksi tulemisen tunteista. 

Regroop Online Life Coaching -yrityksen toimitusjohtaja Pricilla Martinez neuvoo, ettei ghostaamista kannata ottaa henkilökohtaisesti. Hänestä esimerkiksi kiire vie aikaa deittailulta.

- Jos hän on kiireinen, deittisovellus ei välttämättä ole edes päällimmäisenä mielessä. Joten älä oleta, että hänen epäluotettava käyttäytymisensä johtuisi sinusta. Mutta deittailu on ajan ja energian sijoittamista johonkuhun toiseen. Jos et huomaa saavasi sijoitukseesi vastakaikua, siirry eteenpäin, Martinez sanoo. 

Tämän takia Spiran mielestä deittisovelluksissa ei kannata heti laittaa kaikki munia yhteen koriin, vaan jutella useamman ihmisen kanssa. 

- Tiedän, että se kuulostaa uuvuttavalta, mutta on liian yleistä, että sinkut keskittyvät vain yhteen henkilöön, kun chattailun toisella osapuolella on monta rautaa tulessa, Spira sanoo. 

Toki kipinää ja säkenöintiä aiheuttavasta tyypistä saa innostua, mutta nopeatempoisessa ja karussakin deittisovellusmaailmassa kannattaa suhtautua alkuhuumaan tietyllä varauksella.

 Lue myös: Psykologian tohtori kertoo, milloin "ghostaaminen" on hyväksyttävää - listasi kolme tilannetta

Lue myös: Milloin deitin saa "ghostata"? Ihmiset kertovat, miksi lopettivat yhteydenpidon kylmästi

Lue myös: Zombiettaminen on monelle tuttu deittailuilmiö - onko käynyt myös sinulle?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat