Kuva: Shutterstock

Milloin luottamuspula on vaarassa rasittaa suhdetta liikaa? Merkit, joita ei pitäisi ohittaa

24.11.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Luottamuspula saattaa aiheuttaa myös tarpeettomia riitoja kumppanusten välille.

Kirjoitimme aiemmin syistä, jotka saattavat aiheuttaa sen, että parisuhteesi kaatuvat aina samoihin syihin. Mutkikkaiden kiintymyssuhteiden lisäksi on mahdollista, että parisuhdetta rasittaa luottamuspula. Your Tango -sivusto uutisoi hälytysmerkeistä, jota paljastavat, että välejänne saattaa rasittaa luottamuksen puute.

Mitä useampi kohta kuulostaa samaistuttavalta, sitä tärkeämpää olisi ottaa asia vakavasti puheeksi kumppanin kanssa.

Varoitusmerkit, joita ei kannata jättää huomiotta:

1. Pidätte kumpikin tiivisti silmällä sitä, mitä toinen puuhailee sosiaalisen median tileillään; ketä hän seuraa ja kenen julkaisuista tykkäilee.

2. Parisuhteessanne riidat saattavat alkaa myös huomionhalusta. Jompikumpi saattaa epävarmuuksissaan testata toisen kiintymystä ja tunteita sanaharkan siivittämänä.

3. Pelaatte keskenänne ”pelejä” kontrollin avulla. Kumppani saattaa esimerkiksi vastata viesteihin tuntien viiveellä ja pitää sinua tällä tavoin otteessaan, sillä hän tietää odottelun ärsyttävän sinua.

4. Seuraatte tiivisti myös toistenne puheluja ja saapuvia viestejä, ja keskustelun aiheeksi usein nouseekin kysymys siitä, kuka langan päässä oli.

5. Teette palveluksia siinä toivossa toisillenne, että voitte tiukan paikan tullen vedota näihin tekoihin. Tällä keinolla yritätte saada toisen taipumaan omaan tahtoonne tietyissä asioissa.

6. Toisen epäluuloisuus ja luottamuspula saattaa oireilla myös niin, että pidätte tiivisti yhteyttä pitkin päivää, vaikka mitään erikoista ei olisikaan tapahtunut. Joskus myös viestittely yltyy tulenkatkuiseen riitaan koskien sitä, kenen seurassa vietätte sillä hetkellä aikaanne.

7. Ette käy juhlissa enää yksin, vaan kumppani on aina mukana riennoissa.

8. Molemmat teistä keskittyvät ensin itseensä ja vasta sen jälkeen parisuhteen yhteiseen hyvään.

Lue myös: 'Voimakas kiintyminen heti suhteen alussa' – Seikat, jotka enteilevät parisuhteen päättymistä eroon

Lue myös: Kysymykset, joista puhuminen parisuhteessa kannattaa - tiivistävät välejä ja luottamusta nopeasti

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat