Kuva: Shutterstock

Koronavuosi mullisti etenkin nuorten seksielämän

12.05.2021 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lisääntynyt kotona vietetty aika on saanut monet panostamaan nautintoon yhä enemmän.

Korona-aika on tuonut monille huolia niin sairastumisesta, läheisten hyvinvoinnista kuin työn sovittamisesta muuttuneeseen arkeen. Kaalimato.comin tuore kyselytutkimus suomalaisten seksuaalisuudesta ja seksielämästä kuitenkin osoittaa, että koronasta johtuva poikkeusaika toi mukanaan monia myönteisiä asioita suomalaisten seksielämään.

Kaikista eniten seksielämä on monipuolistunut ja vilkastunut nuorten, 18-24-vuotiaiden osalta. Moni heistä kertoi tutkimuksessa seksihalujensa kasvaneen. Sen lisäksi moni kertoi toteuttaneensa seksifantasioitaan innokkaammin. 

– Nuorilla on yleisesti ottaen muutenkin vanhempia ikäluokkia aktiivisempi seksielämä, eikä edes korona-aika tuo siihen poikkeusta. Päinvastoin vapaa-ajan lisääntyminen on jopa kasvattanut nuorten seksuaalista aktiivisuutta. Vanhemmissa ikäluokissa seksin harrastamiseen liittyvät tavat ovat usein jo vakiintuneet, eikä korona ole siten päässyt horjuttamaan seksielämää yhtä paljon, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Innostus uuden kokeilemiseen on toki nähtävillä muiden muiden ikäryhmien kohdalla. Jopa 16 prosenttia kertoi nimittäin kokeilleensa koronavuoden aikana uusia seksivälineitä. 

– Lisääntynyt vapaa-aika on saanut monet panostamaan omaan nautintoon ja hyvinvointiin. Sosiaalisten suhteiden väheneminen ja elinpiirin kaventuminen on johtanut siihen, että psyykkisiä ja fyysisiä nautinnon kokemuksia on täytynyt hakea aiempaa enemmän uusista asioista, kuten seksivälineistä, Lavikainen sanoo.

Lue myös: Seksiasento, joka sopii etenkin dominoivalle naiselle

Lue myös: Asiat, jotka tulisi aina tehdä seksin harrastamisen jälkeen – Asiantuntijat listasivat 6 tärkeää seikkaa

Lue myös: Seksiasento, joka saa sekaisin himosta - nainen määrää tahdin

Kilpailut

Uusimmat