Miehet vetävät naisen ystävällisyydestä väärät johtopäätökset - lue, mikä lisää riskiä

25.05.2015 18:45 - Senni Loikala

Väärät tulkinnat vastakkaisen sukupuolen tarkoitusperistä aiheuttavat monesti noloja tilanteita. Tutkimus selvitti, mikä vaikuttaa miesten vetämiin vääriin johtopäätöksiin.

Ystävällinen hymy ja kuulumisten kysyminen - joskus ne riittävät siihen, että mies luulee naisen olevan kiinnostunut hänestä seksuaalisesti. Tuore tutkimus otti selvää, mitkä asiat lisäävät kyseisten väärinymmärrysten mahdollisuutta.

Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta selvisi, että ympäristöllä on kaikista suurin merkitys siinä, kuinka herkästi miehet tulkitsevat naisen ystävällisyyden seksuaaliseksi kiinnostukseksi.

Mikäli nainen ja mies juttelevat esimerkiksi intiimissä baarissa, illanistujaisissa tai makuuhuoneessa, vetää mies helpommin väärät johtopäätöksensä, kuin jos keskustelu käytäisiin vaikkapa työpaikalla, kadulla tai hotellin vastaanotossa.

Kuinka tutkimus tehtiin

Tutkijat rakensivat 28 paikkaa, jotka edustivat erilaisia sosiaalisia ympäristöjä. Näiden joukossa olivat muun muassa baarit, kotibileet, toimisto ja katu. He lisäsivät kuhunkin paikkaan kokovartalokuvan nuoresta naisesta. Kuvissa naisten ilmeet ja asennot vaihtelivat neutraaleista ystävällisiin. Lisäksi heidän mekkojensa provakatiivisuus ja heidän viehättävyytensä vaihtelivat paikkakohtaisesti.

Tutkijat pistivät lähes 240 bi- tai heteroseksuaalia miestä arvioimaan, kuinka kiinnostuneita naiset olisivat heistä seksuaalisesti kussakin ympäristössä. Paikalla oli suurin vaikutus siinä, kuinka todennäköisesti miehet kuvittelivat naisten olevan kiinnostuneita heistä.

Sen sijaan, että arvuuttelisi toisen päänsisäisiä liikkeitä, niin viisainta on varmasti kysyä niistä suoraan.

Uutisoimme aiemmin, mihin naisen huomio kiinnittyy miehessä ensimmäisenä. Pääset lukemaan kyselyn tulokset täältä.

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat