Some-hitissä yllytetään rikkomaan avioliittoperinne - miehet, oletteko valmiita muutokseen?

11.06.2015 18:15 - Senni Loikala

Netissä leviää kirjoitus, jossa pyritään saamaan ihmiset ajattelemaan uudestaan avioliiton yleistä käytäntöä.

Avatar-elokuvasta parhaiten tunnettu näyttelijä Zoe Saldana, 36, tahtoo muuttaa vanhoja avioliittoperinteitä.

Hänen aviomiehensä Marco Perego päätti hiljattain luopua omasta sukunimestään ja ottaa tilalle vaimonsa sukunimen. Yleensä vaimo siirtyy käyttämään miehensä sukunimeä, mikä on tähtipariskunnasta avioliiton muinaisjäänne.

Vuonna 2013 salaa avioituneet rakastavaiset ovat kuitenkin saaneet kysyviä katseita menettelystään. Saldana julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa hän kannustaa kumppaninsa kanssa miehiä murtamaan vanhoja perinteitä nykypäivään sopivimmiksi.

Päivityksestä on tykätty reilu 46 000 kertaa ja sitä on jaettu noin 6000 kertaa. Voit lukea pariskunnan Facebookissa julkaistun kirjoituksen alta:

"Isät, pojat, veljet, miehet kaikkialla: Teidän perintönne ei katoa mihinkään, vaikka ottaisitte partnerinne sukunimen tai jos hän pitää omansa. Olen huomannut, että antamani kommentti avioliitostani on herättänyt jonkin verran huomiota. Olin ylpeä, kun aviomieheni päätti ottaa minun sukunimen omakseen... ja minä hänen. Aluksi suhtauduin epäröivästi, kun hän kertoi päätöksestään, mihin hän vain vastasi, että "En välitä paskaaakaaan!!" (todella voimakkaalla italian aksentilla!!) ja hän vain kysyi minulta: "Miksi ei? Mitä pelkäät noin paljon?" Ja se sai minut miettimään... Mitä minä oikein pelkään?

Mikä on niin yllättävää, shokeeraavaa ja mullistavaa, että mies ottaa vaimonsa sukunimen? Naisilta ei ole ikinä kysytty, että sopiihan se heille luopua nimistään - miksei se ole mikään uutinen?

Miehet, teidän olemassaolonne ei lakkaa siihen, jos otatte partnerinne sukunimen. Päinvastoin - sinut tullaan muistamaan miehenä, joka aloitti muutoksen. Olen varma, että poikanne tulevat kunnioittamaan ja ihailemaan isäänsä enemmän, koska heidän isänsä toimi esimerkkinä.

Herrasmiehet, vetoan teitä ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja hävittämään boksin kokonaan. Määritellään maskuliinisuus uusiksi. "Todellinen mies" kulkee kumppaninsa rinnalla. Todellinen mies hyväksyy kuolevaisuutensa. Todellinen mies hyväksyy sen, ettei mitään voi tehdä yksin.

Toivon, että "pöhinä" tämän aiheen ympärillä ei ole vain juoruja - vaan inspiraationa meille kaikille katsomaan peiliin ja näkemään, mikä todella on tärkeätä.

Aloitetaan poistamalla jotkin rajoituksista, jotka ovat periytyneet menneestä, ja raivataan uusi eteenpäin vievä tie.

Rakkaudella,

Zoe ja Marco"


Lue myös: Hääperinteiden oudot alkuperät: Bestman tarkoittikin parasta miekkailijaa?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat