Tahdotko rakkaasi pysyvän rinnallasi? Ota arkinen tehokeino haltuusi

25.08.2015 15:15 - Senni Loikala

Rakkauden huumassa eroamisen riskiä huomattavasti pienentävä rutiini unohtuu helposti. Sen hallitseminen koskee rakastavaisten molempia osapuolia.

Aiemmin ollaan uskottu, että naiset tekisivät miehiä useammin eropäätöksen. Nyt American Sociological Association -yhdistyksen vuosittaisessa tapaamisessa esiteltiin tutkimustuloksia, joiden mukaan miehet lähtevät lätkimään vakiintuneesta parisuhteesta tai avoliitosta yhtä suurella todennäköisyydellä kuin leidit.

Syy

Usein teiden erkanemisen syynä on epätasa-arvoinen jako kotitöiden hoidossa.

- Pähkinänkuoressa kerrottuna, on olemassa dataa, joka osoittaa että yksinkertaisesti kotiaskareiden jakaminen on suurin onnellisuuden tai onnettomuuden aiheuttaja avioliitoissa ja nuo työt menevät pääasiassa naisille, vaikka he tekevät yhtä pitää päivää töissä kuin miehetkin, professori Heidi Grant Halvorson kertoi maanantaina CBS This Morning -televisiolähetyksessä.

- Monet avioliitot, jotka laimenevat ovat juuri niitä, joissa pariskunnat ovat alkaneet tahtoa tasa-arvoa, mutta uudet roolit tuottavat vaikeuksia, hän jatkaa.

Vaimot hanakampia eroamaan

Miehillä on pienempi kynnys lähteä parisuhteesta tai avoliitosta, kuin avioliitosta. Papin aamenen saaneista, sittemmin eronneiden pariskuntien eropäätöksistä 69 prosenttia juuri naisten tekemiä. Avioliitossa elävistä naisista puolet tekee päivittäin kotitöitä, kun taas sama luku on miehillä vain 20 prosenttia. Tiedot selviävät U.S Department of Labor -laitoksen tekemästä tutkimuksesta. 

Jos tahtoo siis rakkaansa pysyvän rinnalla mahdollisimman suurella todennäköisyydellä, kannattaa molempien tarttua luudan varteen yhtä usein.

Uutisoimme maanantaina tutkimuksesta, joka selvitti yhden tehokeinon, jonka avulla onnellisuus lisääntyy parisuhteessa lapsensaannin jälkeen. Pääset juttuun tästä.

Lähde: CBS News

Kilpailut

Uusimmat