3 asiaa, jotka naisen tulisi tehdä seksin jälkeen

22.09.2015 13:45 - Reetta Haverinen

Seksin jälkimainingeissa ei ole järkeä rynnätä heti suihkun kautta arkiaskareiden kimppuun. Nauti sen sijaan seksin jälkeisestä hekumasta ja hautaa stressi mielestäsi edes hetkeksi.

Seksin ei tarvitse päättyä sillä hetkellä, kuin yhdyntä loppuu. Myös päivän aikana tapahtuneet hellyyden osoitukset, esileikki ja yhdynnän jälkeinen hyvänolon tunne ovat kiinteä osa petipuuhia ja sitä kuinka hommat luistavat.

Saat seksistä enemmän irti, kun nautit kumppanisi läheisyydestä rauhassa vielä villien leikkienne jälkeen ja käyt tapahtumia päässäsi uudestaan läpi. Pieni mietiskelyhetki ei ainoastaan saa hymyä huulillesi, vaan pohdinnoillasi voit myös parantaa seksielämäänne jatkossa. Saatat myös hoksata, että se, miten hyvältä seksi lopulta tuntuu, johtuu muistakin asioista, kuin kumppanin taidoista. 

1. Käy vessassa, mutta vain tarvittaessa

Sanotaan, että seksin jälkeen vessassa piipahtaminen auttaa torjumaan virtsatientulehduksia, koska yhdynnän aikana bakteereita voi päästä virtsateihin. Kun seksin jälkeen käy pissalla, huuhtoo virtsa bakteerit virtsateistä. Näin keho puhdistaa itse itsensä.

Tutkimukset eivät ole kuitenkaan osoittaneet, että virtsaaminen heti seksin jälkeen olisi välttämätöntä, jotta mahdolliset virtsateissä olevat bakteerit eivät ehtisi aiheuttaa tulehdusta. WC-tiloihin ei siten tarvitse kiirehtiä heti petipuuhien jälkeen. Voit rauhassa loikoa pedissä ja käydä pissalla vasta, kun tunnet siihen tarvetta.

2. Keskustelkaa tapahtuneesta ja nauttikaa toistenne seurasta

Käy tapahtumia läpi päässäsi heti yhdynnän jälkeen aina esileikistä lähtien. Mikä tuntui hyvältä? Mistä nautit? Oliko jokin uusi asento mielestäsi toimiva?

Kerro kumppanillesi, mistä asioista pidit erityisesti - siten seksielämänne parantuu entisestään. Tapahtumista keskustelu tuntuu luontevalta heti seksin jälkeen, mutta jälkeenpäin asioiden esille tuominen voi tuntua oudolta. Muista myös kehua partnerisi taitoja heti aktinne jälkeen, jos sinusta tuntuu siltä.

Älkää myöskään rynnätkö sängystä saman tien suihkuun tai vaatekaapille. Nauttikaa toistenne läheisyydestä ja seksin jälkeisestä hyvästä olosta.

3. Jos tunsit kipua seksin aikana, älä jätä asiaa huomiotta

Seksin ei kuulu sattua, mutta ajoittain yhdyntä voi tuottaa tuskaa syystä tai toisesta johtuen. Syy kipuihin tulee aina selvittää, sillä taustalla voi olla jotain vakavaa. Joskus kipu aiheutuu tosin yksinkertaisesti siitä, että alapää ei ole tarpeeksi kostea. Tähän vaivaan auttaa usein liukuvoide.

Joskus myös ummetus ja lihaskouristukset voivat aiheuttaa kipuja yhdynnän aikana. Jos et kuitenkaan tiedä, mistä rakastelukivut voisivat mahdollisesti johtua, varaa aika lääkärille. Joskus tuskien syynä voivat olla esimerkiksi munasarjassa olevat hyvänlaatuiset kasvaimet, kystat. Myös endometrioosi, eli kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti, ja joskus harvoin myös pahanlaatuiset kasvaimet voivat oireilla siten, että yhdyntä tuottaa kipuja.


Lue myös: 5 tilannetta, jolloin kannattaa harrastaa seksiä

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat