Oletko sanonut rakkaallesi jotakin kurjaa? 3 tärkeää syytä toimia ensi kerralla toisin

24.09.2015 16:45 - Senja Rapila

Ystävät ja perheenjäsenet ovat tärkeimpiä jokaisen elämässä. Ei kuitenkaan kannata riskeerata omien mielialojen vuoksi sitä, että nämä elämän tärkeimmät tukipilarit kaatuisivat.

Oletko joskus huonon päiväsi melskeessä kohdellut rakkaimpiasi epämiellyttävällä tavalla? Tästä huonosta tavasta kannattaa hankkiutua eroon, sillä sinulle tärkeimmät ihmiset eivät ansaitse tämänkaltaista kohtelua. Tässä on kolme syytä, miksi ystäviin tai perheenjäseniin ei pitäisi purkaa omaa huonoa oloaan:

1. Jokaisella on huonot päivänsä

On vaikeaa olla positiivinen, jos kaikki menee päin prinkkalaa, mutta sinun tulisi ainakin yrittää. Et ole ensimmäinen henkilö, kenellä on huono päivä. Vaikka näyttäisi siltä, että ystävilläsi ei ole huonoja päiviä koskaan, ei se ole totta. Ystävilläsi on elämässään ollut vähintään yhtä huonoja päiviä kuin sinullakin.

Jos kohtelet muita huonosti, kun sinulla itselläsi on huono päivä, viittaat siihen, että omat ongelmasi ovat suurempia kuin muiden ongelmat. Välillä voi olla vaikeaakin huomata, että ne eivät ole yhtään sen suurempia tai tärkeämpiä. Tämän huomaaminen olisi kuitenkin välttämätöntä, jotta osaat laittaa asiat jatkossa oikeaan perspektiiviin.

2. Vaikka tunnet olosi huonoksi, se ei ole ystäväsi syy

On helppoa vierittää kaikki mahdolliset tunteet kaikista lähimmälle ihmiselle, mutta se ei tarkota, että he ansaitsisivat sen. Ystäväsi ja perheenjäsenesi ovat elämäsi kannustavimmat henkilöt. He antavat sinulle hyviä neuvoja, ja antavat ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin.

Sen sijaan, että olisit vaikea ja kohtelisit heitä huonosti, yritä päästä asian ytimeen. Toisin sanoen, älä pura tunteitasi tärkeimpiin ja rakkaimpiin ihmisiin. Pyydä heiltä neuvoja siihen, että kuinka pystyt ratkaisemaan mieltäsi painavat asiat, jotka ovat saaneet sinut niin tolaltasi. 

Nämä henkilöt eivät ole vihollisiasi, vaikka olisitkin sillä hetkellä vihainen jokaiselle. Jos joku henkilö ei ole syy sinun huonoon oloosi, älä tee hänelle sitä tunnetta, että hän olisi.

3. Et voi olettaa, että jokainen ymmärtää sinun mielialojasi

Vaikka tuntisit, että sinulla on oikeus olla vihainen, ei ystäväsi välttämättä ymmärrä suurta tunteenpurkaustasi samalla tavalla.

Lähipiirissä olevat ihmiset eivät välttämättä huomaa jokaista tunnetilaasi, koska he keskittyvät omaan elämäänsä ja omiin ongelmiinsa. Useimmat ihmiset huomaavat vain sen, miten käyttäydyt, mutta eivät ymmärrä syytä, joka sinut on ajanut käyttäytymään kyseisellä tavalla.

Joten lopetetaan tympeästi käyttäytyminen, jos asiat eivät mene haluamallamme tavalla. Kaikilla on huonot päivänsä, mutta se ei tarkoita että saisi loukata rakkaimpiaan.

Lue myös: Oletko sinä hyvä kuuntelija? 6 piirrettä, joista tunnistat

Lähde: Elite Daily

Uusimmat