Kuva: Fotolia

8 asiaa, jotka kannattaa tehdä parikymppisenä, jotta elämäsi on helpompaa nelikymppisenä

25.11.2015 12:15 - Pauliina Jokinen

Nuorena ei aina tule ajatelleeksi, että elämä (toivottavasti) jatkuu vielä keski-ikäisenäkin.

Vaikka nuorena onkin tarkoitus nauttia hetkestä ja hetkistä, voi tulevaisuuteensa panostaa muutamalla tavalla. Kun kiinnität huomiota muutamiin seikkoihin jo nyt, eivät "hukatut vuodet" kaduta myöhemminkään

Etsi elämääsi tarkoitus

Monet ihmiset elävät ilman, että he miettivät elämänsä syvempää merkitystä: he opiskelevat, menevät töihin ja ehkä naimisiin ja saattavat perustaa perheen. Käytä aikaa kuitenkin myös itseesi tutustumiseen ja sen miettimiseen, teetkö kaiken vain "koska kuuluukin tehdä". Pohdinta on parempi tehdä aiemmin kuin myöhemmin.

Löydä unelmiesi työpaikka

Mieleisen työpaikan löytämine ei ole helppoa, eikä unelmienkaan homma ole aina mukavaa. Vietämme töissämme kuitenkin suuren osan elämästämme ja keskimäärin 40 tuntia viikossa. Leipiintyminen on varmaa, jollet löydä ainakin osittain mielestäsi työtä.

Lopeta huonot riippuvuudet

Jos huonojen tapojen lopettaminen vaatii valtavan määrän tahdonvoimaa ja kärsivällisyyttä kaksikymppisenä, vaatii se sitä tuplasi myöhemmin. Tupakointi, liian lyhyet yöunet, roskaruoka ja liiat työtunnit painavat varmasti jo nelikymppisenä, jos et nyt tee asialle jotakin.

Kehitä terveellisiä riippuvuuksia

Huonoja riippuvuuksia voi korvata hyvillä: koukuta itsesi liikuntaan, endorfiiniryöppyihin, tummaan suklaaseen ja matkusteluun.

Harjoittele positiivista ajattelua

Positiivisten ajatusten ajatteleminen (yllättävää kyllä) lisää elämänhaluamme ja -mukavuutta. Positiivista ajattelua voi myös kehittää ja sitä kannattaakin treenata - eihän kukaan meistä halua olla se negatiivinen täti, joka saapuu sukujuhliin pilaamaan tunnelman?

Opettele huolehtimaan taloudestasi

Taloudesta huolehtiminen kuuluu vastuulliseen aikuisuuteen. Jos sitä ei hallitse, tuo se varmasti harmia myöhemmällä iällä. Silloin et voi edes pistää kädestä suuhun elämistä nuoruuden piikkiin.

Perusta perhe

Lapsen saaminen ei ole vain oma valinta ja aina asiat eivät suju, niin kuin on suunnitellut. Mutta mitä nuorempana perheen perustaminen tulee ajankohtaiseksi, sitä todennäköisemmin se onnistuu. Jos lapsenhankintaa lykkää kovinkin pitkälle, voi haave perheestä kaatua.

Lakkaa säälimästä itseäsi

Itsesääli on vaarallinen asia. Se estää meistä saavuttamasta unelmiamme, löytämästä vahvuuksiamme ja ennen kaikkea se vie aikaa ja energiaa. Katkeroituminen voikin olla yksi ikävimmistä asioita, joita voit tulevaisuuden itsellesi tehdä.


Lue myös: Isä sai tietää poikansa olevan homo: "Rakastan sinua tänään enemmän kuin eilen"

Lähde: Womanitely


Kilpailut

Uusimmat