Kuva: Fotolia

Onko teillä suuri pituusero? Kertoo yhden asian suhteestanne

02.12.2015 18:15 - Pauliina Jokinen

Mitä suurempi pituusero on, sitä suurempi vaikutus asialla on.

Tutkijat selvittivät pariskuntien pituuseron vaikutusta parisuhteeseen ja erityisesti tyytyväisyyteen suhteen osalta. Tutkijat saivatkin selville pituuserolla olevan suuri merkitys pariskuntien onnellisuuden tunteeseen.

Onnellisuuteen vaikuttavat myös yhteiset kiinnostuksen kohteet, huumorintaju ja seksielämä. Kävi kuitenkin ilmi myös pituuserolla olevan osuutta asiaan: Mitä suurempi pariskunnan pituusero on, sitä onnellisempi vaimo suhteessa oli.

- On tiedetty monien naisten suosivan pitkiä miehiä evoluution takia. Mikään tutkimus ei kuitenkaan ole aiemmin selvittänyt, miten miehen pituus vaikuttaa naisen onnellisuuteen, tutkija Kitae Sohn kertoo.

Pitkät miehet naisten makuun

Tutkimuksessa selvisi naisten yksinkertaisesti pitävän pitkistä miehistä ja heidän olevan tyytyväisiä, kun heillä oli jotakin, mistä he pitivät. Mitä suurempi pituusero oli, sitä onnellisemmaksi naiset itsensä kokivat.

- Miehet pitävät pitkistä miehistä, mutta tutkimus ei kerro miksi. Tämä on verrattavissa siihen, että ihmiset pitävät suolaisesta, rasvaisesta tai sokerisesta ruoasta, mutta he eivät täysin tiedä miksi näin on. Nämä ruoat ovat merkittäviä selviytymisen kannalta, mutta ovat säilyttäneet suosionsa, vaikka ihmiset ovat kehittyneet, Sohn kuvailee.

Pituuseron tuoma vaikutus kuitenkin haihtui vuosien mittaan ja lakkasi vaikuttamasta onnellisuuteen 18 avioliittovuoden jälkeen. Tutkijat uskoivat sen johtuvan siitä, että naiset tottuivat ajan myötä kumppaninsa pituuteen.

Tutkimuksessa seurattiin 7850 naista.


;Lue myös: 13 asiaa, jotka vain pitkää miestä tapaileva lyhyt nainen ymmärtää

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat