Kuva: Fotolia

10 asiaa, jotka jokaisen tulisi ymmärtää ennen kuin täyttää 30 vuotta

15.03.2016 22:45 - Pauliina Jokinen

Kolmessa vuosikymmenessä kertyy paljon tietoja ja taitoja. Oletkohan jo oppinut tärkeimmät 10?

Kaksi numeroa, kolmonen ja nolla, saattavat aiheuttaa monelle kriisin. Pitäisikö elämän olla jo valmis, omakotitalon etupihalla kukkaistutukset ja 40-tuntinen työviikko?

Ei tarvitse. Riittää, että olet ymmärtänyt seuraavat kymmenen kohtaa elämästä ennen 30. ikävuotta:

Opi pitämään itsestä sellaisena kuin olet

Pidä huolta itsestäsi ja opi rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Tämä ei tarkoita, ettetkö voisi kehittää taitojasi ja yrittää pehmittää huonoja puoliasi, mutta älä inhoa itseäsi.

Olet vapaa muodostamaan oman mielipiteesi

Sinun ei tarvitse ottaa mielipiteitä annettuina. Olet vapaa muodostamaan oman mielipiteesi, vaikka se eroaisikin ystäviesi /perheesi / työkavereidesi näkemyksistä.

Opi hyväksymään torjutuksi tuleminen kiitollisesti

Torjutuksi tuleminen on aina ikävää, mutta valitettavasti sitä tapahtuu elämässä kaikesta huolimatta. Sinun ei kannata käyttää energiaasi katkeroitumiseen tai kostoon.

Lakkaa odottamasta mahdollisuuksia

Olet itse omien mahdollisuuksiesi mahdollistaja. Tartu tilaisuuksiin!

Opettele argumentoimaan ilman riitaa

Sinun ei tarvitse loukata, päällepäsmätä tai huutaa saadaksesi tahtoasi läpi - riittää, että osaat perustella mielipiteesi ja seisoa niiden takana.

Ymmärrä, kuinka lyhyt elämä on

Tee asioita, joista nautit ja yritä tehdä elämästäsi ja arjestasi miellyttävä. Elämä on valitettavan lyhyt, joten siitä kannattaa ottaa kaikki irti.

Ymmärrä, kuinka pitkä elämä on

Vaikka aikaa ei ole määrättömästi, ei se tarkoita, että sinun tulisi tehdä kaikkea odotusten mukaan. Ei ole oppikirjaa, joka käskisi sinun opiskelemaan, valmistumaan, pariutumaan, avioitumaan, hankkimaan uran ja perustamaan perheen ennen 30. ikävuotta. Elämässä ei ole aikajanaa, jonka mukana asioita tulisi suorittaa.

Muiden ihonväri, koulutus, tausta tms. ei määrittele heitä

Tähän ikään mennessä sinun olisi jo pitänyt ymmärtää, että maailmassa on paljon erilaisia ihmisiä ja he kaikki ovat kulkeneet eri polkuja. Jollet elä kuplassa, tulet kohtaamaan elämässäsi paljon erilaisia ihmisiä. Opi heiltä jotakin.

Asu hetki uudessa paikassa

Astu oman mukavuusalueesi ulkopuolelle ja asu ainakin hetki paikassa, jossa et ole kasvanut, jonka lähikaupan kassaa et tunne entuudestaan ja missä naapurisi ei ole ala-astekaverisi.

Käyttäydy kuin lapsi

Leiki, hypi, pompi ja nauti. Kyseenalaista. Naura. Koe uusia asioita, äläkä kiirehdi asettumaan aloillesi.

Lue myös: Asiat, jotka tekevät sinusta viehättävän - eivätkä liity mitenkään ulkonäköön

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat