Kuva: Fotolia

Kiinni jäit! Uusi sovellus paljastaa ihmiset, jotka kurkkivat puhelintasi olan yli

01.12.2017 14:30 - Teknavi / Erik Österman - mobiili.fi

Ilmoittaminen tapahtuu puhelimeen avautuvalla kamerasovelluksella, jossa puhelinta katsonut henkilö on korostettu punaisella neliöllä.

Googlen tutkimusosaston tutkijat Hee Jung Ryu ja Florian Schroff ovat kehitelleet uuden menetelmän, jossa älypuhelin tunnistaa sitä tarkkailevat ihmiset. Tunnistusohjelma osaa erottaa älypuhelimen pääkäyttäjän muista käyttäjistä ja näin ilmoittaa, kun älypuhelimen näyttöä katsotaan puhelimen omistajan olan yli.

Aikaisessa Quarzille esitellyssä testiversiossa Ryun ja Schroffin kehittämä sovellus tunnistaa, kun toinen henkilö katsoo näyttöä puhelimen omistajan olan yli ja ilmoittaa asiasta välittömästi omistajalle. Ilmoittaminen tapahtuu puhelimeen avautuvalla kamerasovelluksella, jossa puhelinta katsonut henkilö on korostettu punaisella neliöllä. Kun puhelinta katsonut henkilö kääntää katseensa toiseen suuntaan, sulkee puhelin kamerasovelluksen ja palaa takaisin edelliseen käytössä olleeseen sovellukseen.

Kehittäjien mukaan näyttöä katsovien henkilöiden tunnistus onnistuu puhelimen kamerasovelluksella useimmissa valaistusolosuhteissa ja ottaa ajallisesti vain kaksi millisekuntia. Koska tietojen prosessointi tapahtuu suoraan puhelimessa pilvipalveluiden sijaan, onnistuu tunnistus äärimmäisen nopeasti eikä vaadi verkkoyhteyttä.

Vielä toistaiseksi testivaiheessa olevasta tunnistustekniikasta voi katsoa esittelyvideon alta.

Mahdollisesta kuluttajille suunnattavasta versiosta ei nykytilanteessa ole tietoa ja ongelmiksi voivat muodostua muun muassa koko ajan päällä olevan kameran virrankulutus sekä haasteet yksityisyyden suojassa.

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat