Kuva: Fotolia

Mistä tiedät onko aurinkorasvasi vanhentunut?

01.07.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Asiantuntija vastasi yleisimpiin aurinkorasvaan liittyviin kysymyksiin.

Moni meistä on varmaan kokenut tilanteen, kun juuri ennen lomalle lähtöä muistaa, ettei ole ostanut uutta aurinkorasvaa. Lopulta löydät kylpyhuoneesi kaapista puolikkaan aurinkorasvapurkin ja mietit, onko se vielä käyttökelpoista?

Dermatologi Mervyn Patterson vastasi Cosmopolitan-sivustolle yleisimpiin aurinkorasvaan liittyviin kysymyksiin. Ensinnäkin, voiko aurinkorasva ylipäänsä vanheta?

Pattersonin mukaan useimmat vanhenevat ja jos purkin kyljessä näkyy, kuinka kauan se säilyy, kannattaa sitä myös noudattaa. Kemikaalit heikentyvät ja voivat näin ollen menettää niiden suojaavan vaikutuksensa. Perussääntönä Patterson pitää sitä, että aurinkorasva säilyy yleensä vuoden.

Aurinkorasvan vanhenemisen voi huomata muutamasta merkistä - nimittäin hajusta ja koostumuksesta.

- Jos koostumus näyttää erilaiselta kuin ostaessasi tai jos haju on muuttunut, tuote ei luultavasti ole enää kunnossa. Tässä tapauksessa se kannattaa vain heittää pois, Patterson ohjeistaa.

Jos kuitenkin vahingossa käytät vanhentunutta aurinkorasvaa, saatat palamisen lisäksi saada ihoosi jonkinlaisen reaktion vanhentuneesta tuotteesta. Kannattaa siis huolehtia, että tuote on edelleen käyttökelpoista.

Vanhentumisen aiheuttaa Pattersonin mukaan esimerkiksi se, että tuotetta säilytetään suorassa auringonpaisteessa. Kannattaa siis pitää huolta, että säilyttää uudenkin tuotteen kuivassa ja valolta suojattuna, sillä näin se säilyy huomattavasti pidempään.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Kuinka saat aurinkorasvan levitettyä selkääsi? Helppo kikka ratkaisee ongelman

Kilpailut

Uusimmat