Kuva: Fotolia

Miksi kosketus on tärkeä jokaisena päivänä - lue tärkeät terveyshyödyt

04.07.2016 21:45 - Tiina Svensk - Luettu 1 339 kertaa

Kosketus voi olla vain pieni ele, mutta sillä on silti suuri vaikutus arkeemme.

Milloin viimeksi joku toinen on koskettanut sinua? Parhaimmillaan olet saanut halauksen ystävältäsi tai suukon kumppaniltasi tämän päivän aikana, mutta joskus jäämme päivän aikana täysin ilman fyysistä kosketusta päivän aikana.

Ihmiset ovat aina olleet riippuvaisia kosketuksesta, kertoo Higher Perspective -sivuston artikkeli. Kosketus lisää läheisyyden tunnetta, ja sillä on merkittäviä vaikutuksia sekä fyysiselle terveydelle että mielemme hyvinvoinnille:

Toipuminen helpottuu

Tarvitset fyysistä kosketusta toipuaksesi traumasta. Tietyissä hieronnoissa, akupunktiossa ja kiropraktiikassa tunnetaan jopa käsite 'terapeuttinen kosketus', joka tarkoittaa stressiä lieventävää ihmisen kosketusta.

Jos olet kokenut jotain, mikä on saanut sinut pois tolaltaan tai aiheuttanut sinulle trauman, anna toisten ihmisten auttaa. Voit myös kokeilla erilaisia terapiamuotoja, joissa käytetään kosketusta apuna.

Mielenterveytesi kiittää

Koska fyysinen kosketus auttaa stressiin tai ahdistukseen, auttaa se myös mielenterveyteen. Esimerkiksi halaus tai suudelma vapauttaa kehoosi mielihyvähormoneja samalla, kun ahdistuksen tunteet väistyvät.

Ihmissuhteesi paranevat

Miellämme kosketuksen usein ainoastaan osaksi parisuhdetta. Todellisuudessa kosketus voi olla osa mitä tahansa merkityksellistä ihmissuhdetta. Jos suot kevyen, neutraalin kosketuksen työkavereillesi, sinusta tulee helposti paljon helpommin lähestyttävä tai avoimempi.

Saat, mitä haluat

Jos sinun on vaikeaa ottaa kontaktia toiseen ihmiseen sosiaalisissa tilanteissa, koita luoda yhteys kosketuksen kautta. Kun asetat käden toisen olkapäälle puhuessasi, vedät henkilön huomion itseesi paljon tehokkaammin.

Kommunikointisi paranee

Kehonkieli on yksi tärkeimmistä kielistä, jonka hallitsemme - ja usein jopa tiedostamattamme! Kun tulemme tietoiseksi kehonkielen ja kosketuksen merkityksellisyydestä, voimme alkaa käyttää sitä tehokkaammin kommunikoinnissamme.

Todennäköisesti tulet paremmin ymmärretyksi, ja annat itsestäsi avoimen ja lämpimän kuvan ihmisille, kun tiedostat kosketuksen tärkeyden osana jokaista päivää.

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta

Lähde: Higher Perspective

Suosittelemme

Uusimmat