Kuva: Fotolia

5 tapaa tehdä maanantaista mukavampi

07.08.2016 15:15 - Emma Ylistalo

Sisällytä maanantaihin jotain ihanaa ja suunnittele viikko etukäteen, niin arkeen siirtyminen käy helpommin.

Moni voi varmaankin samaistua siihen väsymyksen tunteeseen, joka koittaa aina maanantaisin, kun kahden vapaan jälkeen on totuteltava taas uudestaan arkeen. Maanantain ei kuitenkaan tarvitse olla päivistä pahin, vaan sitä voi helpottaa jo viikonlopun aikana muutamalla niksillä.

1. Suunnittele viikko etukäteen

To do -listat helpottavat alkavaa viikkoa. Sen lisäksi, että se auttaa sinua muistamaan kaiken tärkeän, se myös auttaa suunnittelemaan, milloin teet mitäkin. Listat auttavat tapaamisten ja työtehtävien lisäksi myös vaikka ruokakaupassa.

2. Älä kuitenkaan tee töitä viikonloppuna

Vaikka jo viikonloppuna kannattaakin suunnata katse tulevaan viikkoon, älä kuitenkaan käytä sitä työasioiden hoitamiseen. Lauantait ja sunnuntait on tehty lepäämistä ja latautumista varten, joten älä polta itseäsi loppuun tekemällä töitä jo ennen kuin työviikko on edes alkanut.

3. Tee jotain merkityksellistä

Tee heti maanantaina jotain, joka on sinulle itsellesi merkityksellistä, oli se sitten joogatunti, meditaatio, pitkä kävelylenkki tai vapaahtoistyö. Tällaiset aktiviteetit saavat olosi hyväksi, sillä teet hyvää joko itsellesi tai muille.

4. Varmista kunnon yöunet

Kun miettii stressaavia päiviä, niihin liittyy usein huonosti nukuttu yö. Se, että olet nukkunut tarpeeksi saa sinut tuntemaan itsesi energiseksi, pirteäksi ja jaksat tarttua hankalinkiin tilanteisiin. Pidä siis huoli, että olet sunnuntaina tarpeeksi aikaisin nukkumassa. 

5. Älä juo sunnuntai-iltana

Lounasviini sunnuntaina voi saada päivän tuntumaan erityiseltä, mutta iltamyssyt kannattaa jättää väliin. Maanantait ovat tarpeeksi vaikeita selättää ilman krapulaakin. Halutessasi voit nauttia terassikeleistä päivällä lasillisella, mutta illan tullen kannattaa vaihtaa alkoholittomaan.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Toimistotyöntekijät tehokkaimmillaan vain kolmena päivänä viikossa - säällä suuri vaikutus

Kilpailut

Uusimmat