Kuva: Fotolia

Kellertävätkö hampaasi? Yhdeksän vinkkiä valkeampaan hymyyn luonnollisesti

26.01.2017 18:45 - Erica Alaluusua

Hammaslääkärin laatimalta vinkkilistalta löytyvät esimerkiksi mansikoiden sekä omenoiden nauttiminen.

Monet turvautuvat valkaiseviin hammastahnoihin, valkaisuliuskoihin ja kalliisiin hoitoihin saadakseen valkeamman hymyn. Nämä kuitenkin pahimmassa tapauksessa pilaavat hampaan luonnollisen kiilteen ja voivat jopa lisätä hammaskipuja. 

Hammaslääkäri Richard Marques jakoi parhaat vinkkinsä luonnonmukaiseen hampaiden valkaisuun. 

Ruokasoodaa hampaisiin

Ruokasooda valkaisee hampaita luonnollisesti hapottavien ominaisuuksiensa puolesta. Sitä käytetään myös useissa hammastahnoissa. Sekoita neljäsosa teelusikallista ruokasoodaa veteen ja lisää hampaisiisi harjalla. Tämän kerrotaan olevan täysin turvallista, ja seurauksena pitäisi olla, että hampaasi vaalenevat ajan kuluessa.

Mansikoita välipalaksi

Mansikoissa on runsaasti omenahappoa, joka on luonnollinen puhdistusaine. Mansikoiden naposteleminen voi siis valkaista hampaasi luonnollisesti.

Suuvetenä suolaliuosta

Sekoita teelusikallinen suolaa kupilliseen keitettyä vettä, odota sen viilentymistä juomakelpoiseksi ja käytä suuvetenä. Suola hoitaa myös ikeniäsi valkaisemisen lisäksi.

Syö valkoisia ruokia

Mitä enemmän syöt valkoisia ruokia, sitä valkoisemmiksi hampaasi tulevat. Pitääksesi hampaat valkeina suosi etenkin kanaa, riisiä ja kalaa. Välttääksesi taas tummentumia jätä punajuuri, mustikat, porkkanat sekä intialainen- että kiinalainen noutoruoka pois lautaseltasi. Kurkuma ja elintarvikeväri voivat sitoutua hampaiden kiilteeseen ja johtaa tummentumiin.

Haukkaa omenaa

Omenat puhdistavat hampaitasi yllättävän tehokkaasti. Omenien popsiminen hankaa plakkia pois purukalustostasi omenahapon tehostaessa tätä prosessia.

Ota lasi maitoa tai vettä

Maidon sisältämä kalsium vahvistaa hammaskiillettä sekä hampaan rakennetta ja leukaluuta, kun taas vesi pesee pois plakkia. 

Syö juustoa

Sen lisäksi, että juusto sisältää maidon ohella runsaasti hampaita vahvistavaa kalsiumia, on juustolla myös puhdistava pintarakenne. Mitä kovempi juusto, sitä enemmän hampaasi kiittävät.

Kookosöljyä suun huuhteluun

Purskuta suussasi ruokalusikallista kookosöljyä niin kauan kuin kykenet. Ihanteellinen aika on 15 minuuttia. Tämän väitetään poistavan bakteereja suustasi, estävän plakin sekä tahrojen tarttumisen hampaisiin ja voitelevan purukalustoasi.

Valkaisutuote kookoksen kuoresta saadusta hiilestä

Hanki hampaidenvalkaisuun tarkoitettu tuote, jossa on kookospähkinän kuoresta valmistettua aktiivihiiltä. Se poistaa suustasi likaa, myrkkyjä, kemikaaleja sekä haitallisia aineita. Kyseistä tuotetta myydään Suomessa ainakin osassa luontaistuoteliikkeitä.

Lue myös: Hammaslääkärit huolissaan: 6 tapaa, joilla ihmiset pilaavat kauniin hymynsä

Lue myös: 15 faktaa, joita et ehkä tiennyt hampaistasi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat