Kuva: Fotolia

Kuntoilumyytit, joilla teet kehollesi enemmän haittaa kuin hyötyä!

14.06.2017 21:15 - Katariina Auvinen

Tiedätkö kuinka äkkiä lihasmassa katoaa treenaamattomuuden seurauksena?

Netti on pullollaan vinkkejä siitä, miten kiinteyttää kehoa, laihduttaa tai vain kasvattaa lihasvoimaa. Vinkkejä kannattaa kuitenkin tarkastella selkeällä maalaisjärjellä, koska jotkut sitkeässä istuvat tavat voivat aiheuttaa kehollesi enemmän haittaa, kuin hyötyä. Independent-julkaisu listasi myyttejä, jotka ovat monelle meistä tuttuja.  

1. Kohottaaksesi kuntoa, sinulle riittää liikkuminen kaksi kertaa viikossa. 

Väärin. Toisaalta kaksi kertaa on parempi, kuin ei mitään, mutta Rutgersin yliopiston kuntoilututkija Shawn Arent kertoo Business Insider -julkaisulle, ettei parilla kerralla saavuta massiivisia terveyshyötyjä tai tuloksia. Kolme kertaa viikossa treenaaminen, on hänen mukaansa minimi. 

2. Paras aika treenaamiselle on heti aamusta. 

Väärin. Paras aika treenaamiselle on silloin, kun siihen on edes aikaa. Jos treeni maistuu ennemmin yömyöhään kuin aamulla, pitäydy siinä. Toisaalta painonpudotukseen aamutreeni vaikuttaisi kuitenkin olevan paras vaihtoehto, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja rasvan palamista. 

3. Kuntoilu on paras tapa pudottaa painoa.

Ei. Kuntoilu totta kai auttaa tilanteessa, mutta pelkästään kuntoilulla paino ei putoa. Texasin yliopiston kuntoilututkija Philip Stanforthin mukaan et voi yksinkertaisesti vain kuntoilla pois kaikkea mitä syöt. Se, millä todella on väliä, on se mitä laitat suuhusi. Eli ruokatapojen ja liikunnan yhteensovittamisella saadaan parhaat tulokset. 

4. Liikkumattomuus vaikuttaa lihaksiin vasta kahden viikon kuluttua. 

Väärin. Lihaskudoksen katoaminen alkaa jo viikon sisällä treenauksen lopettamisesta, jos asialle ei tee mitään.

5. Urheilujuoma treenin jälkeen on paras vaihtoehto nesteyttää kehoa. 

Juu eivät. Monet urheilujuomat sisältävät suuret määrät sokeria ja pelkkää värjättyä vettä. Sen sijaan asiantuntijat kannustavat nappaamaan vettä treenin jälkeen kera proteiinipitoisen pienen välipalan. Proteiini helpottaa tutkimusten mukaan lihasten palautumista treenin jälkeen. 

Lue myös: Treenaushalut hukassa? 6 naista, jotka motivoivat kenet tahansa lenkkipolulle

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat