Kuva: Fotolia

Treeniliikkeet, joita sinun pitäisi tehdä jo nyt säilyttääksesi liikkuvuuden vanhempana

15.07.2017 14:45 - Katariina Auvinen

Milloin esimerkiksi viimeeksi kyykkäsit?

Vanheneminen tuntuu vääjäämättä lihaksissa ja aineenvaihdunnassa. Olet ehkä huomannut, että joudut tekemään enemmän töitä, jotta edellisen lomaviikon aika kerääntynyt vararengas pienenee vyötäröltä. 

Valmentaja Taylor Gainor kertoo, että jokaisen pitäisi tehdä viikottain syviä kyykkyjä, jotta polvet pysyisivät kunnossa myös 35 ikävuoden jälkeenkin. Polvien liikeradan säilyttäminen kunnossa on yksi isoimpia haasteita. Gainorin mukaan tämä onnistuu juuri kyykkyjen tekemisellä. Ideana on vielä kyykätä niin syvään, että lantiolinja menee polvien alapuolelle. 

Pääset alkuun levittämällä jalat noin hartialinjan leveydelle. Laske takapuolta alas aivan kuten istuutuisit tuolille, mutta jatka kyykkyä niin alas kun voit. Pidä alhaalla sekunnin tauko ennen ylös nousemista. Tee kyykkyjä kymmenen kappaletta ja yhteensä kolme sarjaa. Voit tehostaa vaikutusta ottamalla avuksi vaikka käsipainot tai kahvakuulan. 

(kuva: Fotolia)

Kuminauhalla tehtävä treeni. Kuminauhat antavat loistavaa vastustusta juuri olkapäille, jotka rappeutuvat iän myötä myös helposti ellei niitä pidä kunnossa. Mitä paremmassa kunnossa olkapäitä suojaavat lihakset ovat, sitä hankalampi olkapäätä on vahingoittaa. Kuminauhalla tehtävät olkapäätreenit antavat juuri sopivan vastuksen pienille ympäröiville lihaksille. 

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Tehokkain tapa kiinteyttää peppua? Uutuustrendiä hehkutetaan maailmalla

Lähde: Oprah

Kilpailut

Uusimmat