Kuva: Fotolia

Pitäisikö jalat pestä perusteellisesti joka suihkukerralla? Asiantuntijat kertovat

20.07.2017 15:45 - Senja Rapila

Ellei jalkasi hikoile poikkeuksellisen paljon päivän aikana, kannattaa jalkojen perusteellinen puhdistus jättää vähemmälle.

Monia saattaa askarruttaa kysymys siitä, pitäisikö jokaisella suihkukerralla jalat pestä perusteellisesti. Jotkut sen tekevät, mutta jotkut eivät pese jalkoja ja varpaanvälejä kuin pelkästään silloin, kun ne ovat näkyvästi likaiset.

Pitäisikö jalat oikeasti pestä perusteellisesti joka kerta kun käy suihkussa? Asiantuntijat kertovat, että ei pidä.

- Elleivät jalkasi ole näkyvästi likaiset, sinun ei tarvitse pestä niitä perusteellisesti saippualla. Suihkusaippua joka valuu kroppaasi pitkin suihkussa riittää puhdistamaan suurimman osan liasta ja hiestä, jotka tulevat jalkoihin päivän aikana, dermatologian professori Joshua Zeichner kertoo Women's Health -julkaisulle.

Jos olet tottunut pesemään jalkasi perusteellisesti sienen kanssa jokaisella suihkuttelukerralla, voi se kääntyä jossain viaheessa itseään vastaan.

- Jalkojen ylipeseminen tai -hinkkaaminen, ihan kuin kaikkien muidenkin ruumiinosien kanssa, voi aiheuttaa sen, että iholta lähtee tarpeellinen öljyisyyys ja se voi aiheuttaa hilseilyä tai ärsytystä.

Joten mikäli haluat pestä jalkasi jokaisella suihkukerralla, tee se hellästi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Välipalat, jotka tutkitusti tekevät sinusta pahantuulisen – karsi ruokavaliostasi jo tänään

Lue myös: Kerää motivaatiosi uuteen loistoon – 6 haitallista tapaa, joista tulisi luopua välittömästi

Lue myös: Housut pois! Asiantuntija listasi kommandona olemisen hyvät puolet

Kilpailut

Uusimmat