Kuva: Fotolia

Kerää motivaatiosi uuteen loistoon – 6 haitallista tapaa, joista tulisi luopua välittömästi

13.07.2017 22:45 - Emmi Moilanen

Epäonnistumisen pelko ja menneisyyden virheissä vellominen syövät tehokkaasti motivaatiota.

Motivaatio on erinomainen energianlähde itsensä ja omien intohimojensa toteuttamiselle. Motivaation ylläpitäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa ja vastoinkäymisistä huolimatta tulisikin muistaa, että on ensiarvoisen tärkeää jatkaa matkaa kohti tavoitteiden saavuttamista.

Lifehack-sivusto listasi yleisimmät motivaatiota syövät toimintatavat, joista tulisi luopua välittömästi. 

1. Epäonnistumisen pelko

Epäonnistumisen pelko on yksi suurimmista motivaation kuihduttajista. Yksittäisiä virheitä ei tulisi ajatella merkittävinä epäonnistumisina, jotka estävät tavoitteesi saavuttamisen. Kokeile siis muuttaa asennettasi suuntaan, jolloin otat mokaamisen mahdollisuutena kehittyä entistä paremmaksi siinä mitä teet.

2. Toimettomuus

Älä jää vellomaan tekemättömyyteen, sillä asioiden paikallaan jumittaminen aiheuttaa motivaatiopulaa. Kun olo tuntuu laiskalta, etkä millään jaksaisi tarttua toimeen, vältä motivaatiokuoppa vain muutaman tehokkaan minuutin avulla.

Ajasta kello soimaan esimerkiksi kymmenen minuutin päähän ja ajastuksen aikana tee niitä asioita, jotka ovat ylimpänä tehtävälistallasi. Tämä keino pitää huolen siitä, että edistyt tavoitteissasi joka päivä edes hieman.

3. Jatkuva ylisuorittaminen

Vaikka päivittäinen asioiden hoitaminen pitää motivaatiota tehokkaasti yllä, on kuitenkin tärkeää muistaa pitää huolta myös siitä, että et polta itseäsi loppuun. Jatkuvasta kiireestä johtuva uupumus voi aiheuttaa sen, että et jaksa enää tavoitella unelmiasi yhtä intohimoisesti kuin ennen.

4. Menneisyydessä vellominen

Vanhojen asioiden vatvomisen sijaan olisi tärkeää muistaa olla läsnä nykyhetkessä. On motivoivaa muistaa, että hetkessä eläessä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa myös tulevaisuuteesi. Menneisyyden virheistä murehtiminen on myös pois siitä energiasta, jonka voisit käyttää unelmiesi toteuttamiseen.

5. Tulevaisuudessa eläminen

Vaikka tavoitteiden asettaminen on motivaation kannalta erityisen tärkeää, ei tulisi kuitenkaan sortua liikaa ”sitten kun” -ajattelutapaan. Muista, että luot mieleisesi tulevaisuuden parhaiten, kun elät läsnä juuri tässä hetkessä.

6. Itsensä unohtaminen

Elämme hektisessä maailmassa ja aikuisiällä kannettavan vastuun määrä lisääntyy vuosi vuodelta. Opiskelu, työ- ja perhe-elämä voivat aiheuttaa sen, että omat tarpeet ja oman henkisen hyvinvoinnin jättää helposti taka-alalle keskittyessään muiden hyvinvointiin. Muista siis huomioida myös itsesi ja keskity välillä vain omiin intohimon kohteisiisi, jotta et unohda niitä asioita, jotka haluat elämässäsi saavuttaa.

Lue myös: Motivaatio hukassa? Kymmenen inspiroivaa lausetta, jotka työntävät eteenpäin elämässä

Lue myös: Loppuiko motivaatio laihduttamiseen? – lue valmentajan vinkit

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat