Kuva: Fotolia

Teini-ikäisten tytärten vanhemmat ajautuvat todennäköisimmin eroon

29.09.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Poikien vanhemmat voivat uuden tutkimuksen mukaan huokaista helpotuksesta.

Hollannissa tehtiin vuosia kestänyt tutkimus, jonka aikana tutkittiin lasten vanhempien parisuhdetta. Huffington Post -julkaisun mukaan tutkimuksessa kävi ilmi, että erityisesti tyttöjen vanhempien riski ajautua eroon, kasvoi iän myötä. Riski on suurimmillaan lasten ollessa teini-iässä. 

Jos sen sijaan tyttären isä on kasvanut itse siskojen kanssa, riski ajautua eroon, oli pienempi. Hollantilaisesta tutkimuksesta selvisi, että 12 ikävuoteen saakka vanhempien avioeroriski ei kasvanut, oli sitten lapsi tyttö tai poika. Vanhempien osalta tyttären 13-18 ikävuodet olivat liitolle kaikista riskialttiimmat. Tutkimuksessa tutkittiin esikoislapsia.

Kaikista riskialttein ikä on silloin, kun tytär on 15-vuotias. Aivan selkeää kuvaa siihen, miksi pojat eivät ole niin riskialttiita vanhempien avioliitolle, ei ole. Teorioiden mukaan isät voisivat sitoutua kasvattamaan poikia enemmän kuin tyttäriään. 

Vanhemmat ovat Huffington Postin mukaan todennäköisemmin eri linjoilla teini-ikäisen tyttären kasvatusmetodeista keskenään, joka voi aiheuttaa suhteelle stressiä. 

Lue myös: Juuri synnyttäneen äidin kuvasta nettihitti - ylistää hoitajien työtä

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat