Kuva: Fotolia

Syötkö nopeasti? Se voi tehdä enemmän hallaa terveydellesi kuin arvaatkaan

16.11.2017 10:45 - Katariina Auvinen

Suositeltu aika aterian syömiselle olisi noin puoli tuntia.

Tulet kotiin ja maha kurnii. Ryntäät melkein heti jääkaapille ja olet pistellyt suuhusi puolet leivästä ennen kuin ehdit edes istuutua. Tuttua? Varmasti välillä kaikille meistä. Joskus on vain kiire syödä, johtui se sitten lyhyestä lounastunnista tai kiljuvasta nälästä. 

Time-julkaisu uutisoi, että liian pikaisesti syöminen voi tehdä hallaa terveydellesi enemmän kuin arvaatkaan. Uuden tutkimuksen mukaan ruokansa hotkivat ihmiset, ovat usein ylipainoisia ja heillä suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Eli maltti on valttia syödessäkin. 

Japanissa esimerkiksi seurattiin viiden vuoden ajan tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden syömisnopeutta ja sen vaikutusta ihmisen terveyteen. Liian nopeasti ruokansa hotkaisevilla todettiin todennäköisemmin vuosien jälkeen esimerkiksi korkeaa verensokeria. He myös painoivat enemmän. 

- Jos syöt nopeasti, et ehdi prosessoimaan sitä, mitä oikeastaan syöt ja kuinka paljon. Sen sijaan ne ihmiset, jotka kuluttavat ruokansa hitaammin, ovat enemmän tietoisia annostensa koosta, kertoo kardiologian erikoislääkäri Nieca Goldberg

Goldbergin mukaan ateria tulisi syödä noin puolessa tunnissa. Asiantuntijan mukaan ateria kannattaa pilkkoa pienemmiksi palasiksi ja keskittyä todella syömisen hidastamiseen. 

Lue myös: Syötkö liian paljon proteiinia? Merkit, jotka kannattaa ottaa vakavasti

Lähde: Time

Kilpailut

Uusimmat