Kuva: Shutterstock

Lääkäri kumoaa yleisimmät terveysmyytit - uiminen täydellä mahalla ei aiheuta kramppeja

12.09.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Erikoislääkäri otti kantaa yleisimpiin ihmisiä askarruttaneisiin myytteihin.

Monelle on saatettu kertoa nuorempana, että ennen uimaan menemistä ei kannata esimerkiksi syödä, koska voi saada krampin mahaansa ja upota. Sen lisäksi monia on peloiteltu reumalla, koska he ovat naksautelleet rystysiään tai sormiaan. 

Australialainen erikoislääkäri Ginni Mangsberg lyttää yleisimmät terveysmyytit. Mansbergin mukaan sormien naksauttelusta ei saa reumaa ja vatsa tuskin kramppaa syömisen jälkeen, jos henkilö menee uimaan. 

- Sinun kehosi osaa tasapainottaa itsensä ja tehdä monia asioita samaan aikaan. Se siis osaa sulattaa ruokaa kun uit samaan aikaan, Mansberg kertoo. 

Monet naiset ovat huolissaan siitä, että kasvavatko karvat todellakin sheivaamisen jälkeen takaisin paksumpana. Näin ei kuitenkaan ole. Kun karvasi ovat saaneet kasvaa hieman, niiden päät ovat paljon ohuempia. Kun karva katkaistaan, se katkaistaan paksuimmasta kohdin, jolloin sen kasvaessa se tuntuu paksummalta. 

Joidenkin lähteiden mukaan pään kautta haihtuisi enemmän lämpöä, mutta näin ei ole. Päässä ei ole minkäänlaisia superominaisuuksia, joiden mukaan se poistaisi enemmän lämpööä kuin muut ruumiinosat. 

Lue myös: Katse otsaan! Otsarypyt voivat kieliä huonosta terveydestäsi

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat