Kuva: Shutterstock

Epämääräiset oireet, jotka voivat kieliä ettet ole terve - katso lista

14.06.2019 14:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi lyhyet kulmakarvat ja punaiset kämmenet voivat kertoa sairaudesta.

Kehosi voi viestiä monella eri tavalla, ettei kaikki ole kunnossa. Joskus saatat tuntea epämääräisiä oireita, muttet ole aivan varma pitäisiko ne ottaa vakavasti. Marie Claire -julkaisu on listannut oireet, joita ei kannata ohittaa. 

Hiuksesi harmaantuvat voimakkaasti ennen kuin olet 40 

Ennenaikainen harmaantuminen voi johtua terveydellisestä syystä. Jos hiuksesi ovat harmaantuneet puoliksi ennen kuin täytät 40 vuotta, sinun kannattaa mittauttaa sokeriarvosi. Ennenaikainen harmaantuminen voi johtua siis diabeteksesta. 

Kovat ja karheat ihoalueet 

Yleensä karheat ihoalueet ovat hyvälaatuisia, mutta niitä kannattaa silti näyttää lääkärille. Joissain tapauksissa epämääräiset ihottuma-alueet voivat olla ihosyövän ensioire. 

Lyhyet kulmakarvat

Koska kilpirauhanen vaikuttaa myös siihen, miten karvat kasvavat, kannattaa seurata esimerkiksi kulmakarvoja. Jos sinulla on lyhyet kulmakarvat, ne voivat kieliä siitä, että kilpirauhasesi ei voi hyvin. Myös ohuet hiukset voivat kieliä samasta asiasta. 

Punottavat kasvot 

Jos kasvosi punehtuvat erityisesti sen jälkeen, jos olet syönyt mausteista ruokaa tai sinulla on esimerkiksi stressiä voit kärsiä ruusufinnistä. Ruusufinni on aaltoileva ihosairaus, jota tavataan tavallisesti noin keski-ikäisillä naisilla. Ruusufinnistä kärsivillä on punastumistaipumus, jopa ihon pysyvä punoitus tai vastaavasti aknea muistuttavat näpyt. Siihen on olemassa esimerkiksi voiteita, joilla punotusta voi helpottaa. Juttele lääkärin kanssa asiasta. 

Suupielesi ovat halkeilleet

Jos suupielesi halkeilevat, se voi kieliä B-vitamiinin tai sinkin puutoksesta. B-vitamiinia saa muun muassa täysjyvä-, maito- tai lihatuotteista. Sen sijaan sinkkiä saa muun muassa parsakaalista ja pinaatista. 

Punaiset kämmenet 

Punaiset kämmenet voivat kieliä maksasairauden ensioireista. Punaisten kämmenien lisäksi saatat tuntea itsesi voimattomaksi ja apaattiseksi. 

Lue myös: Milloin alkoholin juominen tulisi ehdottomasti jättää väliin? Katso paljastavat oireet

Lue myös: Oletko työuupumuksen partaalla? Varoitusmerkit, jotka paljastavat todellisen tilanteen

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat