Kuva: Shutterstock

Poimi omaan käyttöön: Asiantuntija opastaa 3 superterveellistä ateriaa

20.07.2019 22:15 - Karoliina Kotala

Jos haaveissa on tasapainoinen ateria, kannattaa ammattilaisen ohjeet ottaa käyttöön.

Vaikka jokainen ihminen onkin yksilö, tiedetään tiettyjen ruokien olevan todellista superfoodia ja hyväksi terveydelle. Monipuolinen ravinto on kuitenkin monen ravintoasiantuntijan suosittelemaa ja esimerkiksi runsasproteiinisen aamiaisen tiedetään tukevan painonpudotusta, kun taas hiilihydraattipitoinen ateria urheilutreenin jälkeen nopeuttaa palautumista.

Hyvä ohjenuora on, että kolmasosa ravinnosta koostuu hedelmistä ja kasviksista. Ateriavälit puolestaan on hyvä pitää melko lyhyinä. Yhtä ja oikeaa annoskokoa on mahdoton määrittää, sillä se riippuu yksilön painosta, pituudesta ja aktiivisuudesta.

Alla kuitenkin kolme terveys- ja ravintoammattilaisten kokoamaa esimerkkiateriaa, jotka kannattaa ottaa kokeiluun:

Aamiainen

Paista kaksi kananmunaa ja nauti ne täysjyväleivän päällä tuoreen pinaatin ja avokadon kera. Kyseisessä annoksessa on proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa sopivassa suhteessa, jotta se pitää kylläisenä pitkään.

Lounas

Valmista salaatti, joka koostuu pavuista ja kvinoasta sekä suosimastasi vihersalaatista. Nauti salaatin kanssa kanaa tai tofua. Annos on täydellinen pitämään nälkää, mutta se ei aiheuta iltapäiväväsymystä.

Päivällinen

Valmista päivälliseksi lohta freekehin kanssa. Freekeh on arabialainen vehnälaji, joka sisältää muun muassa proteiinia ja mineraaleja. Lisää annokseen vielä myskikurpitsaa sekä virheitä kasviksia.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Tulisiko hampaat harjata ennen vai jälkeen aamupalan? Aterian sisältö paljastaa oikean ajoituksen

Kilpailut

Uusimmat