Kuva: Shutterstock

Ruokavirasto: Erä lasten kaurapatukasta vedetään pois markkinoilta

03.12.2021 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Osassa erän tuotteita on havaittu okratoksiini A:ta yli sallitun rajan. Löytynyt määrä ei kuitenkaan aiheuta akuuttia terveysvaaraa.

Ruokavirasto tiedottaa jälleen yhdestä takaisinvedosta.

Lejos Oy on nimittäin ilmoittanut, että vetää takaisin Ella’s Kitchen-tuotemerkin tuotetta Mansikka-omena kaurapatukka luomu 25g, parasta ennen päivämäärä 14.03.2022. Osassa erän tuotteita on havaittu okratoksiini A:ta yli sallitun rajan. Löytynyt määrä ei kuitenkaan aiheuta akuuttia terveysvaaraa. 

Okratoksiini A:ta voi muodostua kuivattuihin hedelmiin ja viljoihin varastoinnin aikana. Tämä tarkoittaa, että kyseiset tuotteet eivät vastaa Ella’s Kitchenin korkeita laatuvaatimuksia. Ella’s Kitchenille lasten terveys ja turvallisuus on korkein prioriteetti ja tästä syystä vedämme kyseessä olevan erän takaisin myynnistä. Tuotteen syöminen ei aiheuta välitöntä vaaraa, mutta pidempiaikainen altistuminen suurille okratoksiini A -pitoisuuksille saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia.

Kyseisen erän tuotteita on ollut myynnissä S-ryhmän, K-ryhmän sekä Kärkkäisen kaupoissa. Kuluttajia, jotka ovat ostaneet kyseistä tuotetta, pyydetään olemaan yhteydessä osoitteeseen asiakaspalaute@lejos.fi tai +358 20 741 3800.

Takaisinvedetty kaurapatukka. (kuva: Lejos Oy)

Lue myös: Ostitko nuudeleita Lidlistä? Kuluttajia pyydetään hävittämään tai palauttamaan tuotteet välittömästi

Lue myös: Lopeta käyttö heti! Ruokavirasto vetää lasten astioita pois myynnistä

Lähde: Ruokavirasto, Lejos Oy

Kilpailut

Uusimmat