7 hämmentävää asiaa: Lue, mitä keholle tapahtuu kuoleman jälkeen

09.03.2015 17:15 - Heli Thoren

Sillä hetkellä, kun henki karkaa sinusta, kaikki rypyt siliävät. Tämä ja kuusi muuta kummaa faktaa kuolemasta nostavat karvat pystyyn.

Kuolema on tilana autuas - myös keholle. Kropassa tapahtuukin yllättäviä asioita heti kuoleman jälkeen. Women's Health Magazine kokosi yhteen kahdeksan asiaa, jotka tapahtuvat keholle heti kuoleman jälkeen:

1. Kynnet ja hiukset pitenevät

Vaikka hiukset ja kynnet eivät todellisuudessa pitene, näyttää siltä kuin ne arkussa maatessa kasvaisivat. Tämä johtuu siitä, että kuollessa iho kuivuu ja vetäytyy - myös päänahan ja sormien osalta. Eli vaikka hiukset ja kynnet eivät todellisuudessa kasva, kuoleman jälkeen vahvasti näyttää siltä.

2. Keho kovettuu

Lihaksia rentouttavat kemikaalit pakenevat vartalosta kuoleman jälkeen. Tämän vuoksi lihakset jäykistyvät ja kehosta tulee täysin kova ja jäykkä.

3. Ulosteet tulevat ulos

Heti kuoleman jälkeen kehon kaikki lihakset rentoutuvat. Tämän vuoksi myös ihminen usein ulostaa alleen heti sydämen pysähtymisen jälkeen.

4. Rypyt oikenevat

Kuoleman jälkeen kasvot rentoutuvat. Samalla rypyt oikenevat. Vahvimmillaan tämän huomaa otsassa, joka silenee kuin silmissä. Huolirypyistä ei enää ole tietoakaan.

5. Vaikerrusta

Vaikka ihminen olisi kuollut, hän saattaa silti päästää ääniä: vaikerrusta, korinaa ja huokailua. Tämä johtuu siitä, että keuhkoihin voi jäädä ilmaa kuoleman jälkeen ja kun se tulee ulos, kuolleesta voi tulla ääniä esimerkiksi ruumista siirrettäessä.

6. Elimet jatkavat toimintaansa

Siinä kohtaa, kun sydän pysähtyy, monet muut elimet jatkavat toimintaansa. Keuhkot, maksa ja monen muut sisäelimet ovat hyvissä voimissa vielä jopa 15 tuntia kuoleman jälkeen. Tämä mahdollistaa sen, että elimiä voi ottaa talteen useita tunteja kuoleman jälkeen elinsiirtoa varten.

7. Veri paksunee

Kun sydän lakkaa lyömästä, veri paksunee. Siitä tulee jopa hyytelömäisen paksua.


Lue myös: Syntymäpäivässäsi piilee kuoleman vaara.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat