Saat uudet nännit ja pissaat yllättäen housuusi: 7 outoa asiaa, jotka raskaudesta voivat seurata

01.04.2015 19:46 - Heli Thoren

Odottaminen ja äidiksi tulo voivat tuoda mukanaan muitakin kuin suloisen vauvan.

Vauvaa odottaessa keho käy läpi monia muutoksia - monesti varsin suuria ja jopa yllättäviä. Womens Health Magazine keräsi yhteen seitsemän outoa asiaa, jotka odotuksesta ja vauvan saattamisesta maailmaan saattavat seurata.

1. Tamponi ei pysy sisällä

Ensimmäisten kuukausien aikana synnytyksen jälkeen vagina on ponnistuksen ja venymisen jäljiltä vielä niin suuri, ettei sen sisällä välttämättä pysy tamponi. Tämän vuoksi se voi luiskahtaa alushousuihin yllättäen esimerkiksi kyykistyessä. Tilanne on kuitenkin ohimenevä. Lantionpohjan jumpan ja ajan kulun myötä paikat piukentuvat jälleen.

2. Pierujen pidättäminen on mahdotonta

Raskaus löysentää myös peräaukon lihaksia. Tämän vuoksi ilmavaivat saattavat kaikua kaikkien korville, koska niiden pidätteleminen on tullut mahdottomaksi. Muutos on osittain hormonaalinen ja sen pitäisi korjautua ajan kuluessa - ei siis hätää.

3. Pissaat housuusi

Älä säikähdä, jos housuihin lirahtaa sattumalta. Alapään lihakset ovat odottamisen jäljiltä löystyneet ja tämä voi näkyä virtsankarkailuna aivan raskauden loppuvaiheessa ja vielä vauvan synnyttyäkin.

4. Jalkasi suurenee

Vauvan saamisen myötä saatat joutua hyvästelemään korkokenkäkokoelmasi. Naisen jalka saattaa odottaessa kasvaa ja turvota, ja aina jalat eivät kokonsa puolesta palaa enää ennalleen. Toisilla naisilla jalka voi kasvaa jopa puolesta numerosta numeroon odottamisen myötä (pahimmillaan jokaisen raskauden osalta).

5. Hiukset lähtevät

Horminimuutosten myötä hiukset voivat lähteä runsainkin määrin. Toiset äideistä kokevat jopa kutrien harventumista siinä määrin, että ne lähtevät tuppoina. Hiukset kasvavat takaisin, vaikka hiustenlähtöaikana niitä voi lähteä niin paljon, että päähän tulee kaljuja kohtia. Suurimmillaan hiusten lähtö on usein noin seitsemän kuukautta synnytyksen jälkeen.

6. Ihonväri nänneissä muuttuu

Toisilla odottajilla ja tuoreilla äideillä nännien muoto ja väri voi muuttua radikaalistikin. Myös ulkosynnyttimien ja peräaukon väri voi vaihtua vauvan saamisen myötä.

7. Maitoa tulee telepaattisesti

Jo vauvan ajatteleminen voi saada maidon herumaan rinnoista synnytyksen jälkeen. Ei ole ollenkaan tavatonta, että esimerkiksi nyytin ikävöiminen kastelee rintaliivit.


Lue myös: Isien hölmöimmät kommentit synnytyssalista koottiin yhteen - "Vagina on tuhoutunut!"


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat