Timmit ihmiset paljastavat salaisuutensa: Kopioi 7 tapaa arkeesi ja pysyt hoikkana

26.04.2015 11:15 - Heli Thoren

Jos edelleen haaveilet ampiaisvyötäröstä, muttet ole saanuttanut vielä ihannepainoasi, ota opiksesi fitness-tyyppien nikseistä.

1. Juo vettä

Tästä puhutaan liki aina, kun keskustellaan hoikkuudesta. Veden juomista ei kuitenkaan voi ohittaa - sen tietävät myös himotreenaajat. Vesi huuhtoo kehoa, pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja huoltaa siinä samalla esimerkiksi ihon terveyttä. Helppo vinkki, jonka jokainen voi omaksua.

2. Pureskele

Kun ruokahetki koittaa, muista pureskelemisen voima. Jauha ruokasi huolella, syö hitaasti nautiskellen. Näin paitsi tunnet olosi täydeksi nopeammin, etkä tule ylensyöneeksi niin helposti kuin hotkimalla.

3. Annoskoot kuntoon

Monet huippuunsa treenatut ihmiset saattavat syödä täsmälleen samoja herkkuja kuin sinäkin, mutta välttyvät vatsamakkaroilta. Tällöin avainsana on oikea annoskoko. Kiinnitä huomiota ruuan määrään - pieniä annoksia suurien mättölastien sijaan. Näin voit syödä mitä tahansa lihomatta.

4. Tee liikunnasta rutiini

Treenityypit eivät tee liikkumisesta suurta numeroa, vaan tekevät siitä elämäntapansa. Liikuntaa kuuluu heidän elämäänsä samalla tavoin kuin nukkuminen ja ystävien tapaaminen: osana hyvää elämää. Voit pinkaista lenkin aamulla ennen töitä, lounastauolla tai illan viimeisenä puhteena - mahduta liikunta arkeesi ja pikku hiljaa siitä tulee tapa.

5. Älä juo liikaa

Alkoholissa on paitsi paljon kaloreita, se myös rasittaa kehoa. Krapulapäivänä kroppa ei toimi niin kuin arkena muutoin, eikä hikilenkkiä suositella sydämen terveyden takia. Pidä siis alkoholimäärät kohtuudessa ja samalla helpommin terveellisistä elämäntavoista kiinni.

6. Ole aktiivinen

Arjen aktiivisuus polttaa kaloreita huomaamatta - juokse portaita lounaalta ylös toimistolle, pelaa lasten kanssa palloa leikkipuistossa ja kanna painavat kauppakassit ripein askelin kotiisi. Poltat huomaamattasi ylimääräisin kaloreita päivän aikana ja hoikistut samalla.

7. Herkuttele

Myös todelliset treenaajat tietävät, että herkuttelu kuuluu elämään. Salli itsellesi suklaahetki kahvitauolla tai laarillinen popkornia elokuvissa. Kun herkuttelet silloin tällöin, se ei pilaa dieettiäsi vaan pitää pääkoppasi kunnossa. Kieltäminen aiheuttaa turhaa ahdistusta siitä, mitä saa syödä ja mitä muka ei.


Lue myös: Treenaajat menestyvät paremmin työelämässä - perehdy mielenkiintoiseen tutkimukseen


Lähde: Fitho

Kilpailut

Uusimmat