Bikinifitness-ammattilaisen Mari Valosaaren vinkit kesäkuntoon - vielä ehdit!

28.05.2015 13:15 - Tiina Svensk

Fitness-maailman ammattilainen Mari Valosaari kertoi Voicelle, kuinka päästä rantakuntoon vielä ensimmäisen kesäkuukauden aikana.

Jos et ole aloittanut vielä rantakelejä varten treenaamista, ei huolta. Kesäkuulle näkyvien tulosten saavuttaminen alkaa olla jo myöhäistä, mutta muun muassa fitnesspäiväkirjoista tuttu Mari Valosaari kertoo parhaimmat vinkkinsä, joilla tulokset näkyvät jo heinäkuussa.

Muutos lähtee ruokavaliosta

- Kolme tärkeintä asiaa voi sanoa jo pelkästään ruokavaliosta. Ihan ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa ruokailurytmi. On hyvä syödä tarpeeksi usein, noin kolmen tunnin välein. Jos kropalle ei anna ruokaa, se alkaa varastoida sitä eikä uskalla päästää ruuasta irti, Valosaari kertoo.

- Kun ruokaa tulee kuitenkin koko ajan, se uskaltaa myös päästää sitä pois. Sen vuoksi kannattaakin syödä myös kohtuudella hyviä rasvoja, niin rasva-aineenvaihdunta pysyy käynnissä.

Myös annoskokoihin on hyvä tehdä muutos kesäkuun aikana. Lisäksi Valosaari kannustaa huolehtimaan monipuolisesta ruokavaliosta:

- Kannattaa huolehtia, että saa tasaisesti kaikkea: hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvoja oikeassa suhteessa. Lisäksi vedenjuonti on äärettömän tärkeää, sillä se pitää näläntunnetta osittain poissa ja pitää elimistössä kaiken liikkeellä.

Vaihtoehto sokerille

Jos herkuttelu kuuluu paheisiin ja estää sinua kesätavoitteidesi saavuttamisessa, Valosaarelta löytyy vaihtoehdot myös kevyempiin jälkiruokiin:

- Kaikki hedelmät. Esimerkiksi banaanit ovat todella makeita, koska niissä on hedelmän omaa sokeria. Hedelmäsalaatit ovat myös kevyt vaihtoehto, ja sorbetit. Toki niissäkin on sokeria, mutta vähemmän kuin jäätelössä.

Valosaari jätti suklaan ja karkin syömisen täysin viisi vuotta sitten. Herkkujen karsimisessa auttoi vain yksi piirre:

- Päättäväisyys. Eihän se helppoa ole! Minun tekee vieläkin välillä mieli sokeria, mutta silloin käyn yleensä ottamassa lusikallisen hunajaa, se on minun karkkiani. Olen itse ollut sokerin syöjä, mutta jos minäkin pystyn jättämään karkin syönnin pois, pystyy siihen kuka tahansa muukin, Valosaari naurahtaa.

Lue myös: Mitä sokeri tekee kehollesi? 10 järkyttävää faktaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat