Lääkärin tiukka mielipide: Isät eivät kuulu synnytyssaliin!

03.07.2015 08:45 - Eeva Rajala

Synnytyslääkäri väittää tietävänsä salaisuuden, miten saada synnytyksestä mahdollisimman nopea ja kivuton.

Monien naisten mielestä synnyttäminen on yksi kivuliaimmista kokemuksista, mitä elämä tarjoaa. Asiantuntija väittää nyt, että kipua ei välttämättä olisi niin paljon, jos esimerkiksi oma kumppani ei olisi mukana synnytyksessä.

Älä ajattele, mitään

Ranskalaisen synnytyslääkäri Michel Odentin mukaan synnyttävää naista pitäisi suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä. Naisen ei kuuluisi ajatella synnytyksen aikana yhtään mitään. Tietoinen ajattelu sulkee primitiivisen järjestelmän, joka mahdollistaisi nopean ja kivuttoman synnytyksen.

Odent kertoo, että jos naisella ei ole mitään ajateltavaa, niin sanottu sikiön irrotusrefleksi käynnistyy. Vauva siis putkahtaa maailmaan nopeasti ja helposti samalla, kun nainen on haltioituneessa ja hurmioituneessa tilassa.

- Synnyttävää naista pitää suojella kaikilta mahdollisilta ärsykkeiltä, ettei hän ajattele liikaa, sillä synnyttäminen kuuluu aivojen primitiivisille järjestelmälle, Odent kertoo New Scientist -lehdelle.

Isän paikka ei ole synnytyssalissa?

Tämän vuoksi esimerkiksi synnyttävän naisen kumppania ei pitäisi synnytyslääkärin mukaan päästää synnytyssaliin, sillä henkilö on synnyttävän äidin rentoutumisen esteenä. Nainen ei pysty päästämään irti tietoisesta ajattelusta.

Kumppanin mukanaolo synnytyksessä on verrattain uusi ilmiö ihmiskunnan historiassa. Odent muistuttaa myös, että eläinmaailmassakin naaras synnyttää erillään puolisostaan.

Synnytyssalien valot vaihtoon

Odentin mukaan myös synnytyssalin miljöö voi olla esteenä luonnollisen synnytyksen käynnistymiselle, sillä sairaaloiden lamput loistavat yleensä spektrin sinistä valoa. Tämä estää melatoniinin vapautumista. Naisen keho käyttää melatoniinihormonia hyväkseen synnytyksessä. Se työskentelee oksitosiinihormonin kanssa ja helpottaa synnytyksen edistymistä.

Odent on aiemmin varoittanut, että naiset ovat menettämässä kyvyn synnyttää luonnollisesti, sillä nykyään tukeudutaan yhä enemmän muun muassa keisarileikkauksiin. Naiset ovat alkaneet olla lääkärin mukaan myös riippuvaisempia neuloin tai lääkkein annettavasta kivunlievityksestä. Lue asiasta lisää täältä!


Lue myös: Uusi trendi synnytyssairaaloissa: Äidit vaativat yllättävää toimenpidettä vauvalle

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat