Kulhollinen kermaa, litroittain jäätelöä - suomalaiset paljastavat pahimmat dieettirepsahduksensa

12.08.2015 18:15 - Reetta Haverinen

Kevennyskuuri ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta ei huolta: repsahduksia käy kaikille!

Tuliko viikonloppuna tyhjennettyä karkkikaappi, vaikka olit juuri luvannut itsellesi, että laitat ruokavaliosi ruotuun? Vai innostuitko herkuttelemaan grillibileissä yli tarpeidesi, vaikka olit ehtinyt pitää ateriarytmisi tasaisena ja terveellisenä lähes koko suven ajan?

Sokerihampaan kolotus voi joskus kasvaa vastustamattoman suureksi. Pienet ja suuret repsahdukset kuuluvat kuitenkin lähes jokaisen ruokavaliotaan tarkkailevan suomalaisen elämään. Älä siis soimaa luonteen heikkouttasi turhaan, vaan ole itsellesi armollinen.

Voicen lukijat paljastavat

Usko tai älä, et ole ainoa, joka on joskus tuhonnut hiilarihimoissaan pussillisen lakuja tai paketillisen jäätelöä. The Voicen lukijat avautuivat omista lipsahduksistaan ja paljastivat, milloin herkuttelu pääsi lähtemään heiltä totaalisesti käsistä:

"Repsahduksistani saisi vaikka kirjan, mutta ihan ykkösenä tilastoissa on se kun vedin yhtenä iltana pellillisen pitsaa ja 2 levyä Fazerin sinistä ja päälle purkin Nutellaa. Voin paljastaa että sen jälkeen en enää vähään aikaan repsahdellut!"

"Ajattelin yhdellä dieetillä ollessani, ettei se kai mitään haittaa jos vaan maistan yhden lusikallisen lempijätskiäni. Lusikallisen sijasta tulikin syötyä koko litran paketti ja sitä seurasi kokonainen mutakakku. Ei edes tullut huono omatunto, koska herkut olivat niin hyviä. Voisin saman uudestaan milloin vain!"

"Siivotessani löysin kaapista avatun Dumle-paketin (425g). Tottakai maistoin yhden ja siivous jäi siihen. Alta aikayksikön tyhjeni koko paketti, josta oli syöty aikaisemmin vain yksi kolmasosa. Mitä opimme tästä: älä siivoa!"

Jäätelö-överit

"Minä annan repsahtaa, jos tosiaan siltä tuntuu. Söin puolitoista litraa mascarpone-jäätelöä ja muistan pitkään, kuinka huono olo siitä seurasi. Minulle paljon pahempi pahe on nauttia yksi "pakkomiellesuklaapatukka" päivässä, koska silloin kuvitellen, että yksi patukka ei ole repsahtamista. Mutta yksi patukka päivässä on noin 55 kiloa suklaata vuodessa. Parempi siis syödä yhtenä iltana itsensä kipeäksi ja jättää siihen."

"Aloitin uuden kunto-ohjelmani sillä, että sain ruokavalio-ohjeet, luin ne läpi ja lähdin ruokakauppaan ostoksille. Tulin takaisin korvapuustin, suklaalevyn ja jätskipaketin kanssa. Kutsuin kaverini kylään ja tuhosimme molemmat samana iltana. Ei edes kaduttanut!"

Suklaata ja punaviiniä

"Lopetin tupakanpolton ollessani dieetillä. En oikein vieläkään tiedä mikä minuun meni, mutta paistoin ja söin kaksi pellillistä joulutorttuja mansikkamarmeladilla."

"Eilen minun teki mieli jäätelöä. Kaupasta ostin suklaajäätelöä ja vedin sitä litran naamariin yhden Twix-jäätelön kera. Hyvältä maistui."

"Kerran nuorempana yhtenä kesälomapäivänä iski hirveä makeanhimo eikä jääkaapissa ollut muuta kuin kermaa. Söin siten 2 desiä vatkattua kermaa ja kaakaojauhetta kerralla!"

"400g after eight- suklaata (100g=430kcal) ja litra punaviiniä. Kahdessa tunnissa. Ei edes tehnyt pahaa!"


Lue myös: Hillitse makeanhimo ja ylensyönti - ota avuksi yksinkertainen keino

Kilpailut

Uusimmat