Fiksut ihmiset elävät pidempään - syy löytyy geeneistä

15.08.2015 10:15 - Tiina Svensk

Älykkyysosamääräsi voi kertoa myös elinvuosistasi.

Fiksujen ihmisten on usein todettu myös elävän vanhoiksi ja viisaiksi. Daily Mail uutisoi tutkijoiden löydöstä, joka todistaa väittämän todeksi. Tutkimuksessa käytettiin kaksossisaruksia, joiden elinikää ja älykkyysosamäärää tutkijat tarkastelivat.

Geeniperimä vaikuttaa vahvasti

Tutkimustulos osoitti, että identtisellä geeniperimällä pidempään eli se sisar, jolla oli korkeampi älykkyysosamäärä. Tutkijat ottivat mukaan myös kaksossisaruksia, jotka eivät olleet identtisiä keskenään. Silloin he pystyivät tarkastelemaan lapsuuden ravitsemuksen, elinympäristön ja koulutuksen vaikutusta eliniän odotteeseen.

Myös yleinen terveys on parempi

- Korkean älykkyysosamäärän omaavat elävät pidempään, mutta emme täysin tiedä miksi. Yhteys älykkyyden ja pitkän iän välillä on kuitenkin geneettistä, kertoo Rosalin Arden, joka toimi osana tutkijoiden tiimiä.

- Yhteys voi johtua myös siitä, että fiksut ihmiset ovat yleensä terveempiä. Älykkyys ja elinikä riippuvat myös siitä, kuinka paljon mutaatioita kehossa muodostuu. Terveemmillä ihmisillä näitä mutaatioita muodostuu vähemmän, joten he myös elävät pidempään.

Lue myös: Tutkimus selvitti: Vaikuttaako raskaus naisen älykkyyteen?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat