Jo yksi abortti riittää - suuri tutkimus päivitti raskauden keskeyttämisen riskit

19.08.2015 19:45 - Senni Loikala

Keskeytynyt raskaus saattaa aiheuttaa monenlaisia komplikaatioita tulevien raskauksien aikana, vaikka takana olisi vain yksi abortti tai keskenmeno.

Jo yksi abortti saattaa aiheuttaa komplikaatioita tuleviin raskauksiin, selviää tuoreesta israelilaisen Tel Avivin yliopiston tekemästä tutkimuksesta.

Sen mukaan naiset, joiden raskaus on keskeytetty tai jotka ovat saaneet keskenmenon kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana, saavat 30 prosenttia muita todennäköisemmin raskausajan komplikaatioita.

Kerran abortin tehneillä tai keskenmenon saaneilla naisilla on hieman muita suurempi todennököisyys seuraavassa raskaudessa käynnistettyyn synnytykseen, keisarileikkaukseen sekä siihen, että istukka jää äidin sisälle synnytyksessä. 

Kuinka tutkimus tehtiin?

Tutkijat analysoivat 15 000 synnytystä, jotka olivat tapahtuneet israelilaisessa Rabinin sairaalassa. He vertailivat riskiä komplikaatioihin kerran raskauden keskeytymisen kokeneiden naisten ja muiden synnyttäjien välillä. Tuloksista selvisi, että kerran koettu abortti tai keskenmeno raskauden ensimmäisellä kolmanneksella lisäsi riskiä komplikaatioihin.

- Jos takana on tavanomaisia raskauksia, sen uskotaan suojaavan haittavaikutuksilta. Joten tuolla ryhmällä on tässä enemmän hyötyä kuin heillä, joilla on raskauden keskeytyminen taustalla, lääkäri ja tutkija Liran Hiersch kertoo.

Tuoreista tutkimustuloksista ei silti kannata pelästyä liikaa, sillä huolimatta yhdestä abortista tai keskenmenosta, pystyy yhä tulemaan raskaaksi.

- Suurimmassa osassa tapauksia sillä ei ole vaikutusta tulevaan hedelmöittymiseen tai raskauteen, lääkäri sanoo.

Tutkimus julkaistiin Journal of Maternal Fetal and Neonatal Medicine -lehdessä. 

Lue myös: Abortin kaksi yleisintä syytä selvitettiin - juuri kukaan ei kadu jälkeenpäin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat