Kuva: Fotolia

Naisen sairaskohtaus johti koomassa synnyttämiseen - lue rankka tositarina

30.10.2015 14:45 - Senni Loikala

Kovia kokeneen brittinaisen tarina pistää arvostamaan terveyttä.

Raskaana ollut brittinainen Colvina Jolina, 28, sai yhtäkkiä kovan päänsäryn ja hänen kuulonsa alkoi heiketä. Pian nainen menetti tajunsa, ja aviomies järjesti Jolinalle nopeasti apua.

Sairaalassa selvisi, että Jolina oli saanut aivoinfarktin. Hän ei palannut tajuihinsa lainkaan. Lääkärit kertoivat aviomiehelle, että naisella olisi kymmenen prosentin mahdollisuus selvitä hengissä.

Toivoa saatiin enemmän, kun lääkärit saivat selville aivoinfarktin aiheuttajan. Jolina oli kärsinyt valtimon pullistumasta, joka johti vakavaan kohtaukseen.

Tyttö syntyi sektiolla

Jolina oli vaipunut koomaan. Hän siirsi välillä tiedostamattaan kätensä raskausmahansa päälle. Hän oli 23 viikolla raskaana, ja kyseessä oli pariskunnan ensimmäinen lapsi.

Aikaa kului viisi viikkoa, eikä naista saatu heräämään koomasta. Koska äidin ja lapsen terveys olivat vaarassa, täytyi lääkäreiden tehdä Jolinalle sektio. Pieni tyttö painoi tuolloin vain noin 1,3 kiloa.

Kaikki oli opeteltava uudestaan

Viikon päästä sektiosta Jolina heräsi koomasta. Hän ei pystynyt puhua eikä liikkua, eikä nainen muistanut hurjia tapahtumia. Hieman myöhemmin hän sai nähdä pienen tyttärensä, jota hoidettiin keskoskaapissa.

Jolina pääsi kuntoutukseen, jossa hänen täytyi opetella perustaidot uudestaan. Hänen oli vaikea hyväksyä, mitä oli tapahtunut.

Äidin ja vauvan kuulumiset

Nyt siitä on viisi viikkoa, kun Jolina pääsi sairaalasta. Hän ja kymmenen kuukauden ikäinen Maia-tytär voivat molemmat hyvin.

Vaikeudet selättänyt äiti kertoo, että kooman jälkeisistä muistiongelmista huolimatta hän oli tunnistanut lapsensa heti tämän nähtyään.


Pääset katsomaan kuvia, joissa nähdään Jolina koomassa sekä nykyään hyvinvoivana, täältä.

LUE MYÖS: Suomalaisnainen lähti synnyttämään poikavauvaa - koki synnytyssalissa järisyttävän yllätyksen

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat