Kuva: Fotolia

Näitkö painajaista, jossa sinua jahdataan? Lue psykologin tulkinnat yleisistä unista

05.11.2015 19:15 - Senni Loikala

Jos olet unessa joutunut jahdatuksi, osannut lentää, pudonnut korkealta, ollut alasti julkisilla paikoilla tai kontrolloimattomasti liikkuvan auton kyydissä, saattaa sinua kiinnostaa kyseisten unien merkitykset.

Psykologi Ian Wallacella on takanaan 30 vuoden ura, jonka aikana hän on tulkinnut yli 150 000 unta. Mies paljasti Independent-lehdelle yleisimmät unet sekä niiden merkitykset.

Uni: Osaat lentää

Merkitys: Kyky lentää unessa saattaa tarkoittaa, että olet päässyt vapaaksi jostakin raskaasta, sinua painavasta asiasta.

Huomioita: Monet tulkitsevat vapauden olevan seurausta pelkästään onnesta tai sattumasta. Wallace muistuttaa, että yleensä se on kuitenkin vaatinut tietoisesti tehtyjä, merkittäviä päätöksiä. Olet saattanut riuhtaista itsesi irti liian painavista vastuista.

Uni: Kontrolloimattomasti liikkuva menopeli

Merkitys: Auto viittaa kykyysi edistyä jossakin tietyssä asiassa. Hereillä sinusta saattaa tuntua, ettet pysty vaikuttamaan tarpeeksi omiin asioihisi tai menestymiseen.

Huomioita: Sen sijaan, että yrittäisit hoitaa tilanteen terävällä organisoinnilla ja järjellä, suosittelee Wallace sinua rentoutumaan. Kuuntele sydäntäsi ja luota vaistoihisi, jolloin löydät jälleen oikean suunnan.

Uni: Putoat

Merkitys: Putoaminen unessa viittaa, että saatat olla jumittunut johonkin tiettyyn tilanteeseen elämässäsi. Sinun kannattaa hengittää syvään ja uskaltaa jatkaa matkaa kevyempänä.

Huomioita: Älä pelkää, että menetät kontrollin asioihin. Sen sijaan luota itseesi ja siihen, että joskus asiat järjestyvät omalla painollaan.

Uni: Olet alasti julkisilla paikoilla

Merkitys: Valitsemme vaatteemme sen perusteella, mitä tahdomme muille näyttää itsestämme. Jos olet unessa alasti muiden näkyvillä, saatat tuntea itsesi haavoittuvaksi ja paljaaksi myös hereillä.

Huomioita: Sinun kannattaa olla avoin muiden seurassa ja pitää huolta, ettet ole turhan nöyrä. Kerro ja näytä muille rohkeasti asioista, joihin suhtaudut intohimoisesti ja joissa olet lahjakas.

Uni: Sinua jahdataan

Merkitys: Elämässäsi on jokin asia, tilanne tai ihminen, joka sinun olisi kohdattava. Tähän mennessä olet saattanut ajatella, että se on hyvin vaikeaa tai mahdotonta.

Huomiota: Unet, joissa jahdataan, Wallace tulkitsee kiehtovaksi mahdollisuudeksi. Uskalla kohdata vaikealta tuntuva asia, vaikka se pelottaisi sinua. Saatat päästä toteuttamaan todellisia kiinnostuksen kohteitasi ja löytää itsestäsi uusia kykyjä.


LUE MYÖS: Optinen illuusio leviää: Näetkö sinä brunetin naisen ilmestyvän tyhjään kenttään?

Lähde Independent

Kilpailut

Uusimmat