Kuva: Fotolia

Edessä pikkujoulut selvinpäin? Muutamalla keinolla teet illasta siedettävän

10.11.2015 23:15 - Pauliina Jokinen

Juhlakauden alkaessa eteen saatta tulla tilanteita, joissa joudut viettämään illan kuivin suin.

Pian alkavat pikkujoulut saattavat aiheuttaa stressiä jo etukäteen. Onko minun pakko juoda pullollinen punaviiniä tai lasikaupalla viskiä, vaikka aina ei huvittaisi? Kieltäytyminen aiheuttaa usein enemmän ihmettelyä kuin hyväksyntää, joten joskus asiasta kannattaa vain vaieta.

Onko sinulla käynnissä treenikausi tai täytyykö sinun hypätä auton rattiin juhlia seuraavana aamuna? Silloin sinun kannattaa vilkaista seuraava lista ja illasta saattaa tulla jopa siedettävä.

1. Ota baarimikon rooli

Varsinkinkin kotibileissä tai esimerkiksi firman tiloissa järjestettävissä juhlissa saattaa olla drinkkipöytä, jonka ääreen voit hivuttautua. Kukaan ei kysele baarimikolta, miksei tämä juo. Samalla pääset jutustelemaan vieraiden kanssa ja saat mukavaa tekemistä.

2. Yritä lukea, mistä on kyse

Jotta illasta ei tulisi tylsä, kun muut humaltuvat, voit käyttää tilaisuuden sosiaalisten taitojen kehittämiseen. Seuraa, miten keskustelut etenevät, onko keskustelijoiden välillä jännitteitä ja minkälaista kehonkieltä he käyttävät.

3. Esitä

Kaada drinkkilasiisi pelkkää tonicia tai vichyä ja lisää joukkoon sitruuna. Sinun ei tarvitse mainita kenellekään, ettei joukossa ole vodkaa tai giniä.

4. Tilaa alkoholittomia drinkkejä

Se, ettet juo alkoholia, ei tarkoita, ettetkö voisi nauttia drinkeistä. Tilaa alkoholittomia juomia ja nauti tunnelmasta.

5. Syö

Vatsassai on enemmän tilaa, kun et juo. Voit myös hyvällä omallatunnolla herkutella hieman enemmän, kun et juo kaloreitasi.

6. Harjoittele vitsejäsi

Nousuhumalaiset ovat hyvä yleisö - testaa siis parhaimpia vitsejäsi ja koet olevasi oman elämäsi stand up -koomikko.

7. Nauti

Onhan humalaisten katseleminen huvittavaakin. Seuraa tilannetta ja tapahtumia, todennäköisesti olet ainoa, joka muistaa illan etenemisen myöhemmin. Poistu takavasemmalle, kun ilta ei enää tunnu suurelta vitsiltä.


Lue myös: 10 asiaa, jotka tapahtuvat firman pikkujouluissa

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat