Kuva: Fotolia

Koiran omistaminen voi ennaltaehkäistä lapsen ahdistuneisuutta

27.11.2015 13:30 - Senja Rapila

Jos sinun perheessäsi on koira, perheesi lapset saattavat voida paremmin kuin koirattomien perheiden lapset. 

Koirat ovat usean lapsiperheen keskipisteitä: ne ovat leikkisiä, kujeilevia ja joskus myös ongelmallisia. Entä jos koiran läsnäolo voisi aiheuttaa omistajilleen jotain muutakin kuin jatkuvaa imuroimisen tarvetta? Entä jos koiran omistaminen voisi todella ehkäistä perheen pienimpien ahdistuneisuutta sekä masennusta?

Tutkimukseen osallistui 643 yli puolitoistavuotiasta lasta, joiden keski-ikä oli 6 vuotta. Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken vertailtiin lasten ahdistuneisuutta koirallisissa ja koirattomissa perheissä.

Osallistuneista lapsista 58 prosentilla oli koira kotonaan. Heistä vain 12 prosenttia olivat muita ahdistuneempia. Toisessa, koirattomassa ryhmässä jopa 21 prosentilla lapsista huomattiin ahdistuneisuutta.

Tutkijat muistuttavat kuitenkin, ettei tästä asiasta ole vielä kunnon varmuutta. Asiaa tutkivat henkilöt ovatkin sitä mieltä, että tämä tutkimus vaatisi enemmän testejä, jotta tutkimustulosta voisi pitää täysin varmana. Aiemmissa tutkimuksissa on kuitenkin huomattu, että ylipäätänsä lemmikin omistaminen parantaa henkilön henkistä, sosiaalista sekä psykologista terveydentilaa.

Lue myös: Stressaatko tiedostamattasi? 5 fyysistä oiretta, jotka kertovat

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat